detector.media
30.10.2020 12:43
2 листопада – онлайн-брифінг «Переслідування журналістів в Україні: як покласти край?»

2 листопада о 14:00 відбудеться онлайн-брифінг «Переслідування журналістів в Україні: як покласти край?», приурочений до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Як виглядає ситуація із розслідуванням нападів на журналістів і перешкоджанням журналістській діяльності в Україні? Що системно заважає розслідувати злочини проти журналістів? Чи стали представники медіа більш захищеними за останні півтора року, після зміни влади в Україні? Якою є ситуація з роботою медіа в окупованому Криму та як звільнити ув’язнених громадянських журналістів із «Кримської солідарності»? Які кроки має зробити українська влада, аби сприяти покращенню ситуації із захистом прав журналістів в Україні?

Спікери:

Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації;

Людмила Опришко, медіаюристка ГО «Платформа прав людини»;

Таїсія Кутузова, режисерка документального кіно, співпрацює з KyivPost, «Радіо Свобода» та іншими ЗМІ, потерпіла від нападу поліцейських;

Тетяна Печончик, голова правління Центру прав людини Zmina;

Лутфіє Зудієва, активістка ініціативи «Кримська солідарність»;

Метью Шааф, директор представництва Freedom House в Україні.

Онлайн-брифінг транслюватиметься на сторінках Центру прав людини Zmina, Інституту масової інформації та Платформи прав людини. Захід відбувається за підтримки Freedom House в Україні.

Реєстрація ЗМІ за посиланням.

Відбуватиметься синхронний переклад онлайн-брифінгу на англійську мову. Реєстрація представників міжнародних організацій та посольств за посиланням.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY