detector.media
29.10.2020 18:25
Українським режисерам пропонують створити оригінальні саундтреки разом із британськими композиторами
Українським режисерам пропонують створити оригінальні саундтреки разом із британськими композиторами
До участі в конкурсі запрошуються режисери документальних та анімаційних фільмів.

Українським режисерам пропонують можливість створити оригінальні саундтреки до своїх стрічок разом із британськими композиторами. Для цього потрібно подати заявку на участь у програмі Envision Sound 2020/21 від Британської Ради в Україні, повідомляє пресслужба Довженко-Центру.

Подаватися на участь у програмі можуть українські режисери документального та анімаційного кіно, проєкти яких знаходяться на етапі виробництва та мають хронометраж від 10 до 20 хвилин.

Для участі потрібно заповнити аплікаційну форму до 20:00 21 листопада. Після 21 листопада представники музичної команди Британської Ради, Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, Фестивалю актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM у консультації з британськими менторами минулорічних воркшопів Envision Sound – Енрікою Шандроне, Нейнітою Десаї та Нілом Брендом – сформують пари режисерів та композиторів.

Програма підтримає два проєкти – по одному з категорій документального та анімаційного кіно. Обидва готові фільми з новими саундтреками планують показати на відповідних фестивалях у 2021 році. Режисери-переможці також отримають винагороду.

Оголошення результатів відбудеться 14-18 грудня 2020 року на сайті та сторінках соціальних мереж Британської Ради і відповідних партнерів.

Envision Sound – міжнародна освітня програма для композиторів із України, Туреччини, Ізраїлю та інших країн Східної Європи та Центральної Азії, які бажають розвивати свої уміння в написанні музики для кіно. Це програма з вдосконалення навичок, отримання менторської підтримки і розширення контактів для представників кіно- та музичної індустрій, створена Британською Радою в Україні у партнерстві з  Національним центром Олександра Довженка.

Протягом трьох циклів програми у 2017-2020 роках 33 кінокомпозитори стали випускниками Envision Sound. Майже половина з них отримали можливість написати нову музику до сучасних та архівних українських фільмів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY