detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.10.2020 15:45
Нацрада може зменшити ліцензійний збір для ОТТ-провайдерів – Олег Черниш
Нацрада може зменшити ліцензійний збір для ОТТ-провайдерів – Олег Черниш
Восьмеро провайдерів готові отримати ліцензію, якщо її вартість буде в межах 300-400 тис. грн.

Провайдери сервісів ОТТ будуть готові отримати ліцензію, якщо сума ліцензійного збору буде зменшена, вважає член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олег Черниш. Про це він сказав під час конференції #TIM 2020: Telecom, IT, Media.

«ОТТ-провайдери свого часу лобіювали питання отримання ліцензії, але з того часу, коли змінилось формулювання універсальної програмної послуги, бажання за три мільйони отримати ліцензії немає», - сказав він.

За його словами, восьмеро провайдерів готові отримати ліцензію, якщо її вартість буде в межах ліцензії на супутникове мовлення, а це близько 300-400 тисяч гривень.

«Зараз працюємо над внесенням змін до методики нарахування ліцензійного збору», - додав пан Черниш.

Нагадаємо, у серпні минулого року компанія «Діджитал скрінз», що належить телекомунікаційному холдингу Ріната Ахметова Vega і надає послуги платного телебачення за технологіями OTT та IPTV під брендом Oll.tv, стала першим в Україні ліцензованим OTT-провайдером.

Відповідно до методики розрахунку розміру ліцензійного збору, ліцензія провайдера OTT на всю Україну станом на серпень 2019 року коштувала 2 млн грн, ліцензія провайдера IPTV – 6 млн грн.

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY