detector.media
27.10.2020 19:15
Фестиваль операторської майстерності «Кіноко» оголосив програму
Фестиваль операторської майстерності «Кіноко» оголосив програму
У межах фестивалю відбудеться показ конкурсної програми, професійний технічний форум, творчі зустрічі та майстер-класи.

Із 29 жовтня до 1 листопада в Києві за підтримки Державного агентства України з питань кіно проходитиме третій Фестиваль кінооператорської майстерності «Кіноко». Офіційну програму «Кіноко» складатимуть чотири конкурсні програми — студентська, конкурсна програма повнометражних кінооператорських дебютів, конкурсна програма короткометражних ігрових та документальних фільмів, а також започаткований цьогоріч конкурс музичних відео, повідомляє пресслужба фестивалю.

«Ми давно мріяли про конкурс кліпів на великому екрані. Ця номінація мала неабиякий попит — нам навіть довелося продовжити прийом заявок на тиждень. У результаті до програми увійшли 16 робіт. Побачити їх можна буде 31 жовтня о 19:00 в Червоній залі Будинку кіно», — анонсувала програмна директорка фестивалю Анастасія Тиха.

Конкурсна програма повнометражних ігрових кінооператорських дебютів складається з шести стрічок:

До конкурсу короткометражних ігрових та документальних фільмів увійшло 10 стрічок:

До професійного журі фестивалю були запрошені: оператор-постановник Ярослав Пілунський, продюсерка та режисерка Валерія Сочивець, співзасновник КАМА Сергій Вовк, оператор-постановник Олексій Ламах, оператор-постановник Вадим Ільков. Голова журі фестивалю — Сергій Михальчук.

Також на фестивалі буде програма Спеціальних показів:

Генеральний партнер фестивалю — компанія Patriot Rental — підготувала низку майстер-класів, які пройдуть в рамках освітньої програми: зокрема, про технічні особливості кінооптики (спікер — Олександр Козлов) та презентація DIT division. Ukrainian Film School проведе спеціальний майстер-клас «Операторські експерименти в кліпах» (спікер — оператор-постановник Ілля Михайлусь).

Відповідно до державних регламентацій, пов’язаних із карантином та епідеміологічною ситуацією в місті Києві, команді кінофестивалю довелося переглянути формат проведення. Цього року вхід на головну локацію фестивалю — Будинок кіно — можливий лише за абонементами. Також конкурсну програму (крім повнометражних кінооператорських дебютів) можна буде переглянути онлайн на сайті фестивалю.

Нагадаємо, що фестиваль «Кіноко» відкриється 29 жовтня показом у Будинку кіно фільму «Атлантида» Валентина Васяновича.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY