detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
27.10.2020 19:11
В Україні треба розробити механізм роботи та посилити роль держрегулятора – експерти
В Україні треба розробити механізм роботи та посилити роль держрегулятора – експерти
Окрім того, учасники дискусії запропонували заборонити політичну рекламу та зробити дебати обов’язковими.

В Україні треба розробити механізм роботи та посилити роль державного регулятора, щоб регламентувати діяльність регіональних ЗМІ та задля протидії російській пропаганді. Про це 27 жовтня говорили учасники дискусії «Роль медіа під час місцевих виборчих перегонів»

«Місцеві вибори засвідчили, що ми нікуди не дінемося – нам треба державне регулювання. Ми розуміємо всі можливі перегини. Однак я б казала не про внутрішньоукраїнське регулювання, але хоча б проросійська пропаганда має бути регулювана державою», – сказала засновниця та шефредакторка видання «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

На її думку, ці напрацювання мають стати результатом спільної роботи держави та громадськості. Журналіст Дмитро Тузов підтримав цю ідею та запропонував розробити механізм роботи держрегулятора.

«Ці вибори підштовхують до розуміння того, що треба вносити зміни у виборче законодавство щодо політичної реклами – треба її обмежувати. Я зрозуміла, що люди настільки звикли до коротких меседжів, що вони дійсно реагують на коротку рекламу. Тобто, треба забороняти будь-яку політичну рекламу, у тому числі в соцмережах – з одного боку. З іншого боку – треба підсилювати роль національного регулятора, який би спрацював щодо регіональних телеканалів. Однак ми ж розуміємо, що Нацрада буде політично заангажованою», – сказала пані Лигачова.

Журналістка Українського радіо Наталія Соколенко теж сказала про необхідність регламентувати діяльність муніципальних та регіональних ЗМІ. Крім того, вона запропонувала зробити дебати обов’язковими для кандидатів як на посаду президента, так і на посади очільників міст. «Я вважаю, що за відмову від участі в дебатах має бути дискваліфікація. Інакше неможливо добитися змін у політичному класі», – пояснила вона.

Нагадаємо, 27 жовтня учасники дискусії «Роль медіа під час місцевих виборчих перегонів» говорили, що в Україні на місцевих виборах 2020 року зменшилася роль медіа, натомість зріс вплив соціальних мережах на суспільну думку. Попри цю тенденцію, діяльність соцмереж досі не регулюється.

Фото: Psych Learning Curve
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY