detector.media
27.10.2020 19:02
На Київщині на засідання ТВК не пускали журналістів Прямого, а Вікторію Сюмар виштовхали з приміщення
На Київщині на засідання ТВК не пускали журналістів Прямого, а Вікторію Сюмар виштовхали з приміщення
Народна депутатка заявила, що подаватиме заяву до поліції про перешкоджання.

На засідання територіальної виборчої комісії Борщагівської об'єднаної територіальної громади (Київська область) не пускали журналістів Прямого каналу, про що кореспондентка повідомила в ефірі.

У будівлі сільради у Петропавлівській Борщагівці ввечері 27 жовтня мало відбутись засідання ТВК. Журналісти Прямого каналу повідомили, що отримали інформацію нібито в будівлі додруковують бюлетені, щоб фальсифікувати вибори на користь сільського голови Петропавлівської Борщагівки Олексія Кодебського, хоча у партії «Європейська Солідарність» заявляють, що насправді вибори виграв їхній кандидат - голова сільської ради Софіївської Борщагівки Олесь Кудрик. Прямий канал звинувати конкурентів «ЄС» у навмисному затягуванні підрахунку голосів.

Водночас журналістів не хотіли пускати до будівлі.

«Ми намагаємось потрапити до Борщагівської сільської ради, сюди нас не пускають, незрозуміло чому. Тут є депутати Київської обласної ради, представники "ЄС", на другому поверсі перебуває народна депутатка Вікторія Сюмар. Нас сюди не пускають, штовхають. До нас потрапила інформація, що зараз тут, на другому поверсі, намагаються незаконно друкувати бюлетені, ми хотіли перевірити цю інформацію. Однак нам сюди просто потрапити не дають», - розповіла кореспондентка під час прямого включення.

На запитання, чому не пропускають знімальну групу, охоронник, який стояв у дверному отворі, сказав, що робочий час вже закінчився, тому нікого не має бути в приміщенні сільради. 

Пізніше журналісти все ж таки потрапили до приміщення та зробили включення із народною депутаткою Вікторією Сюмар. Вона розповіла, що хотіла зустрітись із Олексієм Кодебським, але її виштовхали. Народна депутатка намагтиметься дістати відео з камер спостереження, де може бути зафіксований цей інцидент.

«Я зайшла на прийом до нього, мені сказали, що його немає, але на столі у його секретарки лежали бюлетені. І вона фіксувала, де він набрав яку кількість голосів. Я думаю, що це робилося з тим, аби дати потім вказівку ТВК, аби свідомо визнавати недісними вибори там, де наш кандидат набрав більше голосів.

Я намагалася сфотографувати бюлетені, тому що в кабінеті посадової особи не можуть знаходитись протоколи і дані виборів. В результаті дівчина почала ховати ці протоколи, видно (на фото – ред.), що вона їх перевернула відразу, але видно, що це протоколи, з печатками, отака пачка. Вона їх заховала під стіл.

Тут влетіли двоє людей. Один, як мені сказали, є заступником Кодебського, завхоз, схопили одразу мене за руки, я їм показала посвідчення, що я народний депутат. Вони мене штовхнули вбік, схопили за руки, витягли буквально з цього приміщення. Закрили той кабінет із захованими під столом бюлетенями.

У них там є табличка, що ведеться відеоспостереження. Відразу спрацювали дуже добре працівники поліції. Задача наша зараз дістати відеореєстратори, щоб показати, як це було, що там були бюлетені, що вони застосовували силу до народного депутата», - розповіла Вікторія Сюмар.

Одразу на місці вона заповнила протокол про кримінальне правопорушення, про перешкоджання діяльності народного депутата.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY