detector.media
26.10.2020 17:50
Liga.net зазнає кібератаки
Liga.net зазнає кібератаки
У виданні припустили, що атака йде з РФ.

Інтернет-видання Liga.net повідомило, що з 24 жовтня зазнає кібератаки – зараз сайт працює з перебоями.

Хакери влаштували масовану атаку не на сервера Liga.net, а на канал провайдера. У виданні припустили, що атака йде з РФ.

Спершу сайт Liga.net перестав працювати 24 жовтня, о 18:25. «У цей же час адміністратори соціальних мереж Liga.net отримали анонімне повідомлення, яке в загальних рисах описувало  технічну суть проблеми, яка сталася з сайтом. Трохи пізніше аноніми повідомили, що цю атаку їм нібито замовили, але вони готові нам допомогти за невелику, регулярну, винагороду», – розповіли в Liga.net та додали, що керівництво видання вирішило не платити зловмисникам.

Технічним фахівцям вдалося відновити роботу сайту 24 жовтня, проте атака відновилася 26 жовтня. «На даний момент технічні фахівці групи компаній Liga.net прикладають максимум зусиль, щоб вирішити проблему. Якщо у вас є змістовні ідеї, як можна прискорити відновлення роботи сайту, будемо раді вашій допомозі. Пишіть на N.Koteneva@liga.net», – додали в Liga.net.

Нагадаємо, 22 жовтня 2020 року сайт інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» зазнав DDoS-атаки, яка зупинила роботу ресурсу на кілька годин. Під час атаки зловмисники робили запити на головну сторінку таким способом, щоб оминути кеш сайту і збільшити навантаження. Журналісти припускають, що атака пов’язана із розслідуванням про кандидата в мери Рівного Віктора Шакирзяна.

Фото: pixabay.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY