detector.media
23.10.2020 18:39
4-й Kharkiv MeetDocs через посилення карантину відбудеться повністю в онлайн-форматі
4-й Kharkiv MeetDocs через посилення карантину відбудеться повністю в онлайн-форматі
Раніше організатори планували поєднувати онлайн та офлайн-формати. Через перехід в онлайн не відбудуться покази фільмів «Атлантида», «В. Сильвестров» і «Земля блакитна, ніби апельсин».

4-й Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs через посилення карантину у Харкові відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляє пресслужба кінофестивалю.

Усі покази фільмів на сайті meetdocsfestival.com будуть безкоштовними. Кількість сеансів на деякі картини з програми буде обмеженою.

Для перегляду фільмів треба буде зареєструватися на офіційному сайті фестивалю.

Через оновлення формату попередня програма зазнала змін. На сайті відбудеться трансляція також позаконкурсної програми. Більша частина програми збережена, додалися й нові картини.

Позаконкурсна програма показів

MeetDocs:

Фільмом закриття 31 жовтня стане картина «Будинок» режисерок Тетяни Кононенко та Матільди Местер.

Стрічка присвячена Держпрому — символу Харкова й шедевру конструктивізму.

Через перехід в онлайн і відсутність показів у Харкові не відбудуться покази фільмів «Атлантида», «В. Сильвестров» і «Земля блакитна, ніби апельсин».

Офлайн 30 жовтня з 13:00 до 15:00 відбудеться паблік-ток з акторкою фільму «Гніздо горлиці», володаркою «Золотої Дзиґи» за найкращу жіночу роль Риммою Зюбіною.

В Invite Hub у Харкові відбудеться фестиваль короткометражного незалежного українського кіно «Бардак-офлайн» (для дозволеної за умов «червоної» карантинної зони кількості глядачів — 20 осіб).

Показ фільмів програми «Бардаку» пройде 30 жовтня з 15:00 до 18:40 з дотриманням вимог МОЗ, ВООЗ, міської та обласної влади.

Програма: 

Блок 1. 

Блок 2. 

У Zoom відбудуться майстер-класи від Дар’ї Онищенко, Анни Жижи, Лади Сабової, Vialex Motion Lab.

У Києві 30 жовтня з 18:00 до 19:00 у HUB 4.0 відбудеться майстер-клас Ганни Ярошевич і Альони Качкан «Case study. Як зробити успішний краудфандинг: кейс фільму „Май далеко, май добре“».

31 жовтня у Києві у Kooperativ Afisha відбудуться пітчинг документальних кінопроєктів і церемонія нагородження переможців фестивалю.

Учасники Національного конкурсу документальних повнометражних фільмів:

Кожен фільм буде доступний для перегляду дві доби.

Переможця визначає журі у складі режисерки та драматургині Наталі Ворожбит, режисера Сергія Буковського й кіноменеджерки, членкині Ради з державної підтримки кінематографії Людмили Горделадзе.

Переможець отримає грошовий приз у 30 тис. грн від Агенції креативних індустрій і комунікацій «ПотомуЧто», приз фестивалю за найкращий фільм Національного конкурсу й сертифікат на навчання в Академії Dronarium на курс «Підготовка операторів БПЛА» від партнера призу Dronarium.

Також шляхом глядацького голосування буде визначений володар призу глядацьких симпатій. Окрім самої статуетки, переможець отримає сертифікат на технічне забезпечення зйомок на суму 30 тис. гривень від спонсора призу глядацьких симпатій, компанії Patriot Rental.

Також за підтримки Українського культурного фонду онлайн вдруге  відбудеться конкурс дитячого соціального відео та конкурс українського короткометражного незалежного кіно «Бардак».

До конкурсу дитячого соціального відео увійшли 23 відеоролики, зняті творчими колективами й особисто дітьми. 

Голосувати за ролики можна на нашому сайті з 26 до 28 жовтня. Також переможця вибере журі.

Трансляція онлайн-конкурсу «Бардак» відбудеться 29 жовтня.

Учасники конкурсу:

Рубрика MeetRetrospective переходить у телевізійний формат. Телеканал Simon у своєму ефірі весь фестивальний тиждень показуватиме ретроспективу фільмів:

Окрім цього цікаві зустрічі з режисерами-учасниками Нацконкурсу документального кіно пройдуть у програмі «Онлайн-розмова з Оленою Скалецькою» 26–28 жовтня на телеканалі Simon трансляцією в YouTube.

Фестиваль відбувається за підтримки Федерального міністерства іноземних справ Німеччини, Державного агентства України з питань кіно й Українського культурного фонду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY