detector.media
22.10.2020 15:30
На Одещині на редакцію «Альтернативи.орг» напали з «коктейлем Молотова»
На Одещині на редакцію «Альтернативи.орг» напали з «коктейлем Молотова»
Причиною нападу, на думку головреда видання, могли стати публікації про кандидатів на посаду голови Великодолинської ОТГ та Таїровської ОТГ.

В Овідіополі Одеської області в ніч на 21 жовтня двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс редакції місцевого видання «Альтернатива.орг». Про це повідомив головний редактор видання Роман Варшанідзе.

«Редакцію "Альтернативи.орг" продовжують переслідувати. То на нас напали, тепер напали на наш офіс. Двоє невідомих розбили вікно та кинули пляшку з запальною сумішшю. На щастя, не сильно постраждав офіс, але дещо підгоріло», – розповів він.

В офісі вибите скло, спалені документи та папери, однак комп’ютерна техніка залишилась майже неушкодженою. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Пан Варшанідзе повідомив hromadske, що причиною нападу на редакцію могли стати публікації про кандидатів на посаду голови Великодолинської ОТГ та Таїровської ОТГ. Зокрема, журналісти слідкують за справою Юрія Нікітинського, якого підозрюють нібито в привласненні державних коштів.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактами нападу на редакцію – за  ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Головред «Альтернативи.орг» сподівається, що правоохоронці розслідують даний інцидент і притягнуть до відповідальності причетних.

Нагадаємо, 17 жовтня 2020 року головний редактор видання «Альтернатива.орг» Романа Варшанідзе повідомив, що на нього напали нібито представники ОПЗЖ. Він приїхав в село Великодолинське Одеської області на зустріч із кандидатом на пост голови Великодолинської селищної ради Юрієм Нікітінським. У пана Варшанідзе діагностували синці і струс мозку. Поліція Одеської області кваліфікувала подію як погрозу або насильство щодо журналіста, провадження відкрито за ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. 

Фото: Андрій Хлопчик / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY