detector.media
22.10.2020 11:19
Суд оштрафував чоловіка, який перешкоджав журналістам АТН у Харкові
Суд оштрафував чоловіка, який перешкоджав журналістам АТН у Харкові
Обвинувачений визнав свою провину та вибачився перед журналістами.

 Жовтневий районний суд Харкова 30 вересня оштрафував на 510 гривень чоловіка, який перешкоджав знімальній групі телеканалу «АТН», що готувала сюжет про самогубство жінки, яка задушила сина. Про це 22 жовтня повідомив Інститут масової інформації з посиланням на рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд визнав чоловіка винним у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів. Обвинувачений повністю визнав свою провину та пояснив, що пережив важкий стрес через трагічні події в родині – його рідна сестра задушила свого сина, після чого скоїла самогубство. Він також вибачився перед журналістами.

Суд при винесенні рішення врахував каяття обвинуваченого та позицію журналістів, які не наполягали на суворому покаранні.

Апеляцію на вирок можна подати до Харківського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, у Харкові 14 липня 2020 року напали на знімальну групу АТН, що готувала сюжет про самогубство жінки, яка задушила сина. За словами журналістів, чоловік відібрав у оператора штатив від відеокамери, кинувся на припаркований поруч автомобіль і відірвав дверні ручки. Потім він із групою невідомих почав кидати в знімальну групу каміння. Журналісту й оператору довелося покинути місце нападу. 

Журналісти написали заяву до поліції. Цю інформація внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY