detector.media
21.10.2020 13:18
22 жовтня – презентація результатів моніторингів «Чи маніпулюють медіа, висвітлюючи місцеві вибори 2020 в Україні»

22 жовтня з 10:30 до 12:00 відбудеться онлайн-презентація проміжних результатів двох моніторингів висвітлення в онлайн-медіа та соціальній мережі Facebook місцевої виборчої кампанії 2020 в Україні за період 26 вересня – 9 жовтня 2020 р.

Перший моніторинг* проводиться коаліцією громадських організацій за підтримки Проєкту «ЄС та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні». Другий моніторинг** – ГО «Детектор медіа».

Під час презентації, яка відбудеться за три дні до проведення виборів, учасники та учасниці представлять тематику та тональність новин; дадуть оцінку якості медійних матеріалів і їхній відповідності виборчому законодавству; проаналізують гендерні аспекти тощо. Це допоможе українцям відсіяти маніпуляції та фейки, щоб зробити усвідомлений вибір під час голосування.

Учасники та учасниці:

До участі в презентації запрошують представників медіа, громадськості та органів державної влади і місцевого самоврядування.

Для участі необхідно зареєструватися до 21 жовтня за посиланням. Підтвердження участі буде надіслано електронним листом із запрошенням і технічними деталями.

* Моніторинг проводить коаліція громадських організацій, що включає «Комісію журналістської етики», «Платформу прав людини», «Український інститут медіа та комунікації», «StopFake» (Україна) та «Асоціацію «Жінки в медіа» за підтримки Проєкту «Європейський Союз і Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» упродовж 5 вересня - 25 жовтня, який охопив контент соціальної мережі Facebook та місцевих суспільно-політичних онлайн-медіа з найширшою аудиторією у 12 регіонах України, серед яких Закарпатська, Рівненська, Чернівецька, Львівська, Волинська, Чернігівська, Сумська, Житомирська, Вінницька, Київська області та  підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Проєкт «Європейський Союз і Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні», що фінансується ЄС і Радою Європи, має на меті зміцнити роль медіа, їхню свободу та безпеку.

** ГО «Детектор медіа» проводить моніторинг (про)російських дезінформаційних наративів у загальнонаціональних медіа та в регіональному медіапросторі восьми областей — Донецької, Луганської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської. У кожній області аналізуються онлайн-видання, новини телевізійних каналів, телеграм-канали та фейсбук-сторінки, що поширюють політичні новини. У дослідженні беруть участь 16 експертів моніторингового центру ГО «Детектор медіа» та інформаційна агенція Guildhall.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY