detector.media
21.10.2020 13:22
Сергій Грачов став музичним продюсером шоу «Маска»
Сергій Грачов став музичним продюсером шоу «Маска»
У шоу також є вокальний коуч.

Музичним продюсером шоу «Маска» на каналі «Україна» став Сергій Грачов. Про це телеканал повідомив 21 жовтня.

Пан Грачов відповідає за музичне наповнення шоу – це підбір репертуару для учасників, вибір пісень, їхнє аранжування; він також бере участь у формуванні манери співу учасників.

«Я працював у багатьох музичних шоу. Цей проєкт незвичайний для мене тим, що артисти приховані під масками і емоції можна передати тільки через музику, цікаве і чесне виконання. Показати поглядом або дограти по-акторськи тут не вийде», – сказав він.

Сергій Грачов раніше працював у проєкті «Народна зірка» та реаліті-шоу «Фабрика зірок», а в 2017 році був одним із членів національного журі від України на «Євробаченні-2017».

Крім нього, у шоу є вокальний коуч, який працює зазвичай з артистами, які не є співаками. Ім’я коуча канал поки не розкриває.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Станом на 9 жовтня «Україна» та компанія Fremantle збирали докази проти «1+1». Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими».

Fremantle вважає, що телеканал «1+1» у шоу «Маскарад» привласнив ключові елементи The Masked Singer. Виконавчий віцепрезидент з комерційних та бізнесових питань компанії Тоні Стерн сказав, що Fremantle консультуватимуться з українськими юристами, чи порушив «1+1» закони України про інтелектуальну власність і чи є підстави для подання позову проти каналу. Також компанія звернулася до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1», проте станом на 12 жовтня висновок ще не отримала. 

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» виробляє проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, у Fremantle побоювалися, що «1+1» може скопіювати формат The Masked Singer. Компанія тоді застерігла канал від можливої підробки формату. Пізніше «1+1» запевнив, що не використовує жодних ключових елементів формату The Masked Singer і шоу «Маскарад» не порушує права Fremantle.

Фото: Україна 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY