detector.media
20.10.2020 13:28
Зеленський: Цинічно, що власники каналів у залі Ради кажуть про відсутність вільних і незалежних ЗМІ
Зеленський: Цинічно, що власники каналів у залі Ради кажуть про відсутність вільних і незалежних ЗМІ
Крім того, на думку президента, критика каналу «Дом» з боку росЗМІ свідчить, про правильний напрямок розвиту інформполітики.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в парламенті 20 жовтня дорікнув політикам, які розкритикували всеукраїнське опитування, заплановане на 25 жовтня.

«Дивно, коли ви кажете, що питати думку українців небезпечно – що людей задурять, бо в країні немає вільних незалежних ЗМІ. Вільних і незалежних ЗМІ – цинічно, що про це кажуть люди присутні в цій залі, лідери партій: один з яких володіє трьома телеканалами, а інший – двома», – сказав Володимир Зеленський.

Він нагадав, що подав до ВР законопроєкт №3612 «Про народовладдя через всеукраїнський референдум». «Народовладдя в Україні буде. Всебічний доступ громадян до інформації задля прийняття рішення – буде, це обов’язок держави. Люди повинні впливати на актуальні питання і для свого регіону, і для всієї країни. Робити це раз на тиждень, раз на місяць чи на рік, скільки буде потрібно. <…> Я закликаю всіх народних депутатів – дайте нарешті українцям реальний механізм, щоб формувати основні завдання для влади, впливати на рішення, відчувати свою причетність до змін», – додав пан Зеленський.

Крім того, під час виступу він згадав про небезпеку поширення російських фейків на окупованих територіях України. «Ми дуже хочу, щоб люди там знали правду про Україну від України, а не від Кисельова. Ми запустили канал "Дом", що мовить на Крим та Донбас. Зрозуміло, ми не можемо мати об’єктивні цифри переглядів там. Але шквал постійної критики цього каналу з боку російських ЗМІ говорить, що справа рухається в правильному напрямку», – розповів президент.

Як писав ДМ, у жовтні в інтерв’ю Politico Europe Володимир Зеленський звинуватив деякі ЗМІ у спробах зірвати діалог з Росією щодо припинення війни на Донбасі. Він уточнив, що йдеться про медіа великих фінансових структур та політиків, які раніше були при владі та обіймали найвищі посади.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня. Правових наслідків це опитування не має. Детальніше читайте тут. На ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи: Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу; Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення опитування.

Українців питатимуть про покарання за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів, про легалізацію канабісу в медичних цілях, про Будапештський меморандум. 

Фото: РБК-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY