detector.media
16.10.2020 17:20
Держсекретар США закликав американців критичо ставитись до інформації RT
Держсекретар США закликав американців критичо ставитись до інформації RT
Пан Помпео сказав, що влада й звичайні глядачі мають вживати кроків задля усунення дезінформації.

Державний секретар США Майк Помпео закликав американців критичо ставитись до інформації від російського державного пропагандистського телеканалу RT, а також – бути пильними щодо пропаганди від урядів Китаю, Ірану та Росії. Про це він сказав на телеконференції 15 жовтня, передає «Голос Америки».

Пан Помпео сказав, що влада й звичайні глядачі мають вирізняти та вживати кроків задля усунення дезінформації.

«Кожен з нас має власну відповідальність і Сполучені Штати мають вирізняти цю дезінформацію і повідомляти про неї народу Америки. Однак всі маємо бути обережними. Коли хтось з Інституту Конфуція говорить про переваги та велич Комуністичної партії Китаю, треба розуміти звідки це походить. Коли ви бачите певну історію на RT, треба зважати, що на цю діяльність впливає Росія. Може там і є правдива інформація, але потрібно її дуже уважно оцінювати», – розповів він.

Держсекретар США уточнив, що зусилля іноземних урядів з поширення дезінформації в США відбуваються на тлі підготовки до виборів президента, запланованих на 3 листопада.

«Ці уряди не хочуть демократії. Вони не хочуть, щоб наші вибори були успішними», – додав він.

Як писав ДМ, соціальна мережа Twitter запровадила нові правила, спрямовані на боротьбу з дезінформацією про вибори. Згідно з новими правилами, Twitter буде маркувати або видаляти неправдиву або оманливу інформацію, спрямовану на підрив суспільної довіри до виборів або інших цивільних процесі.

YouTube, своєю чергою, буде показувати лінки та інформацію від фактчекерів під відео, в яких будуть обговорювати розсилку бюлетенів та голосування поштою. Це буде зроблене з метою посилити боротьбу з дезінформацією напередодні виборів у США.

Фото: АР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY