detector.media
16.10.2020 12:20
«Україна» може показувати серіал «Жінки в коханні» до 2087 року – Держкіно
«Україна» може показувати серіал «Жінки в коханні» до 2087 року – Держкіно
Раніше група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію цього серіалу.

Державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування серіалу «Жінки в коханні», який показує телеканал «Україна», дійсне до 31 грудня 2086 року. Про це «Детектору медіа» повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Держкіно розповіло, що в 2016 році видало прокатне посвідчення на серіал «Жінки в коханні» («Женщины в любви», ТОВ «Кінокомпанія Фільм Стрім», режисера Дениса Корабльова, 2016, Україна). Однак це посвідчення скасували 24 листопада 2016 року. Натомість у 2017 році видали нове, а в 2019 році – канал отримав прокатне посвідчення на серіал «Жінки в коханні» (нова версія) («Женщины в любви», ТОВ «Кінокомпанія Фільм Стрім» на замовлення ТРК «Україна», режисера Дениса Корабльова, 2016, Україна). Термін дії цих прав – до 31 грудня 2086 року.

Як писав ДМ, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні». «Україна» 8 жовтня відповіла, що має чинне прокатне посвідчення на цей серіал, тому його трансляція не порушує українського законодавство. Канал «Україна» також звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Станом на 9 жовтня «Україна» та компанія Fremantle збирали докази проти «1+1». Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight. 8 жовтня телерадіокомпанія «Студія 1+1» повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна». «1+1 медіа» вважає закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими».

Fremantle вважає, що телеканал «1+1» у шоу «Маскарад» привласнив ключові елементи The Masked Singer. Виконавчий віцепрезидент з комерційних та бізнесових питань компанії Тоні Стерн сказав, що Fremantle консультуватимуться з українськими юристами, чи порушив «1+1» закони України про інтелектуальну власність і чи є підстави для подання позову проти каналу. Також компанія звернулася до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1», проте станом на 12 жовтня висновок ще не отримала. 

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» виробляє проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, у Fremantle побоювалися, що «1+1» може скопіювати формат The Masked Singer. Компанія тоді застерігла канал від можливої підробки формату. Пізніше «1+1» запевнив, що не використовує жодних ключових елементів формату The Masked Singer і шоу «Маскарад» не порушує права Fremantle.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY