detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
15.10.2020 12:55
ДБР відкрило провадження через перешкоджання журналістці Таїсії Кутузовій
ДБР відкрило провадження через перешкоджання журналістці Таїсії Кутузовій
Правоохоронці не інформують журналістку про хід розслідування її справи.

Державне бюро розслідувань 15 жовтня відкрило кримінальне провадження за заявою режисерки та журналістки Таїсії Кутузової про перешкоджання з боку працівників поліції. Про це ДБР повідомило «Детектору медіа».

Справу за ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ розслідує Територіальне управління ДБР у Києві.

Пані Кутузова підтвердила, що провадження відкрили: «Реакція журналістської чи медіаспільноти надихнула їх таки дати цій справі рух».

Проте, за її словами, слідчі Держбюро з неї не контактували. Вона додала, що поліція Київської області також не інформує її про хід розслідування – службового та в межах провадження про перешкоджання журналістській діяльності.  

Нагадаємо, українська режисерка та журналістка Таїсія Кутузова повідомила, що 6 жовтня в селі Гатне Київської області на неї напали поліцейські – вони спробували забрати камеру та пошкодили мікрофон. Вона подала заяви про правопорушення до поліції та Державного бюро розслідувань. За наказом начальник ГУ Нацполіції в Київській області Андрія Нєботова призначили службове розслідування, на час якого від виконання обов'язків відсторонили всіх поліцейських, які були зафільмовані на відео.

12 жовтня поліція Київської області повідомила, що розпочала розслідування через перешкоджання Таїсії Кутузовій. Провадження відкрили за статтею 171 (перешкоджання законній професійній журналістській діяльності) Кримінального кодексу України.

Фото: Таїсія Кутузова / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY