detector.media
14.10.2020 12:57
Стартували регіональні обговорення проєкту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства 2021-2025
Стартували регіональні обговорення проєкту Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства 2021-2025
Обговорення відбуваються онлайн. Подавати пропозиції до проєкту Нацстратегії можна до 30 жовтня.

Регіональні обговорення організовує Секретаріат Кабінету Міністрів спільно з Офісом Координатора проєктів ОБСЄ в Україні. 9 жовтня до них долучилися представники інститутів громадянського суспільства, експерти з Сумської, Одеської, Івано-Франківської та Хмельницької областей, а 12 жовтня — з Дніпропетровщини, Миколаївщини, Чернівеччини та Житомирщини.

Організатори зазначили, що якісним доповненням до Стратегії стануть напрацювання Карти правових реформ для громадянського суспільства. Її презентували 30 вересня.  

Пропозиції до проєкту Стратегії можна подавати до 30 жовтня 2020 року на регіональних обговореннях, а також на e-mail leonteva@kmu.gov.ua за формою.

Графік наступних обговорень:

Як повідомили на Facebook-сторінці «Громадянське суспільство і влада», до роботи над новою Стратегією протягом липня – жовтня 2020 року долучилися представники та експерти інститутів громадянського суспільства, державних органів, зокрема Офісу Президента України, Мінмолодьспорту, Мінсоцполітики, Мінцифри, а також наукових установ, зокрема Національного інституту стратегічних досліджень.

Нагадаємо, представники громадського сектора заявляли, що в основу нової Стратегії мають увійти напрацювання більше 100 ГО, відображені в «Карті правових реформ громадянського суспільства». «Карту» презентували в червні 2020 року, упродовж липня тривало її обговорення в регіонах, а 30 вересня розробники представили фінальний варіант дороговказу реформ. Олександр Ярема підтвердив, що положення Карти беруть до уваги в розробці Стратегії на 2021–2025 роки.

Крім того, прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що формування ефективного громадянського суспільства — ключовий виклик для нього. Голова Кабміну публічно підтримав пропозицію щодо участі громадськості в розробці та реалізації нової Нацстратегії.

Про переваги конкурсних процедур для ОГС і переведення механізму в онлайн-простір «Детектору медіа» розповіли першопрохідці конкурсів у громадському секторі і державній владі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY