detector.media
14.10.2020 11:24
ЦВК не була залучена до проведення анонсованого президентом опитування
ЦВК не була залучена до проведення анонсованого президентом опитування
Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює, — зазначили в Центральній виборчій комісії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці ЦВК.

Зокрема голова ЦВК Олег Діденко зазначив: «ЦВК робить все можливе і неможливе для того, щоб вибори 25 жовтня були організовані на належному рівні навіть у таких непростих умовах, що склались у зв'язку з пандемією. Вибори відбудуться відповідно до вимог Виборчого кодексу, жодних дій щодо організації опитування громадської думки ЦВК не здійснює. Вбачається, що ініціатива Президента буде організовуватись не відповідно до виборчого законодавства, а деталі щодо цієї ініціативи, зокрема формату її реалізації, думаю, всі ми дізнаємось найближчим часом».

Своєю чергою, в ефірі каналу «Україна 24» перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав ініціативу президента «пробником референдуму». Він не виключив, деякі із питань у майбутньому будуть запропоновані в порядку референдуму.

Нагадаємо, Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня; на ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи. Зокрема, Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу. Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення всенародного опитування 25 жовтня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY