detector.media
13.10.2020 13:48
У Білорусі журналістку БАЖ вдруге заарештували на 15 діб
У Білорусі журналістку БАЖ вдруге заарештували на 15 діб
Її мали звільнити з СІЗО 11 жовтня.

У Білорусі журналістку Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар вдруге заарештували на 15 діб. Про це 12 жовтня повідомила БАЖ.

Раніше журналістку заарештували на 15 діб через «участь у несанкціонованих масових заходах» й «непокору вимогам міліції», її мали звільнити 11 жовтня. Однак міліція повідомила родичам пані Довнар, що її повторно затримали. Де і коли відбувся суд – невідомо.

«[11 жовтня] Олену Довнар привезли із слідчого ізолятора в Баранавичах на Окрестина для проведення нового судового розгляду», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 26 вересня на жіночому марші проти Олександра Лукашенка в Мінську затримали 124 особи. Серед затриманих було сім журналісток: Марія Войтович і Юлія Матузова («Єврорадіо»), Марія Гриць («Белсат»), Катерина Карпіцька («Наша ніва»), Олександра Ельбаум (Tut.by), Анастасія Ольшанська («МБХ медіа»), Олена Довнар. 

Олену Довнар три дні утримували в ізоляторі тимчасового утримання на Окрестино. Проти неї склали два протоколи: за ст. 23.4 КоАП (непокора вимогам працівників міліції) і 23.34 КоАП (участь в несанкціонованому масовому заході). 29 вересня БАЖ повідомила, що Жовтневий суд Мінська заарештував журналістку Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар на 15 діб. Суд також оштрафував її на 14,5 тисяч гривень.

Фото: БАЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY