detector.media
09.10.2020 13:54
Канал «Дом» хоче відмовитися від безкоштовного контенту медіагруп з березня 2021 року
Канал «Дом» хоче відмовитися від безкоштовного контенту медіагруп з березня 2021 року
З наступного року канал також почне брати участь у тендерах на виробництво.

Державний телеканал для тимчасово окупованих територій «Дом» з весни 2021 року планує почати працювати в концепції розважально-інформаційного каналу, тому з березня хоче відмовитися від безкоштовного контенту медіагруп. Про це повідомила в інтерв’ю «Детектору медіа» Юлія Островська, в.о. генерального директора ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якого входить канал «Дом».

«Щоб із березня, коли ми відмовимося від безкоштовного контенту медіагруп, наша сітка не виглядала понуро, ми закупимо контент і до вересня, коли з'являться наші перші 4-серійки, опрацюємо на закупівлі з вкрапленнями тих програм, які вже робимо. До речі, закупити можна й у медіагруп. З ними ми теж ведемо переговори», – сказала вона.

З весни 2021 року на каналі планують показувати ранкове шоу, ігрові передачі, аналітичні та інформаційні програми, а також старі фільми.  

Пані Островська розповіла, що з наступного року канал почне брати участь у тендерах на виробництво. «Тобто, ми будемо оголошувати теми, які нам цікаві, і тд. І ми розуміємо, що короткі 4-серійкі можуть з'явитися ближче до вересня. Щось довге – до кінця року. І тоді у нас вже накопичується свій контент, який можна показувати на наступний рік, а потім попросимо ще більше. Так, у результаті, матимемо свою бібліотеку», – пояснила вона.

Перед запуском навесні 2020 року канал попросив у медіагруп найбільш рейтингові продукти, цей пул періодично доповнюють, адже оновлюється контент каналів. «На жаль, вони не можуть дати нам усе, тому що самі не на все мають права. Але дали вони нам дійсно багато», – сказала Юлія Островська.

Вона не знає, яке зараз охоплення каналу на окупованих територіях, проте вважає, що «відлік наростання лояльності треба буде починати вже з березня 2021-го».

Нагадаємо, державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав мовлення 1 березня. Він створений на базі каналу іномовлення UATV.

Із 16 березня канал «Дом» почав публікувати випуски новин на своєму YouTube-каналі, запущеному на базі YouTube-каналу російської редакції телеканалу іномовлення України UATV. Випуски новин на каналі «Дом» ведуть п’ять ведучих – Микола Сирокваш, Анна Нитченко, Андрій Джеджула, Світла Леонтьева та Дар'я Вершиленко.

Канал також розширив сітку новими проєктами – інформаційно-аналітичною програмою «На самом деле», «5 вопросов на злобу дня», «Официальный разговор», влогами «А как дома? Крым», «А как дома? Донбасс» та програмою-розслідувань «Давайте проверим».

На початку літа в. о. гендиректора телеканалу «Дом» Юлія Островська анонсувала, що протягом літа на каналі планують запустити ще низку проєктів, а до осіннього телесезону – власне ранкове шоу.

У червні розпочався процес передачі телеканалу «Дом» зі сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Канал перейде під Мінреінтгерації з 2021 року.

У березні 2021 року канал «Дом» розширить покриття,  а також запустить розважальні програми власного виробництва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY