detector.media
08.10.2020 18:38
Оголошено дату виходу у прокат документальної стрічки про українських зірок NHL
Оголошено дату виходу у прокат документальної стрічки про українських зірок NHL
Фільм має назву UKE — саме так у Північній Америці називають вихідців із України.

Документальна стрічка «ЮКІ» (UKE) про видатних спортсменів українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу — NHL, вийде у кінотеатральний прокат 3 грудня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства України з питань кіно.

Ukrainians, або коротко UKE, — саме так у Північній Америці називають вихідців із України. Їхні імена назавжди вписано в історію найвідомішої хокейної ліги NHL, а їхні історії викликають захват та мотивують. Це Іван Грецький, Орест Кіндрачук, Ерік Нестеренко, Іван Буцик, Руслан Федотенко та багато інших, які у різні епохи здобували світову славу за океаном.

«Як з’ясувалося, на кільцях Кубка Стенлі — головного трофею ліги світу NHL — масово зафіксовані прізвища українських гравців. Саме наші співвітчизники стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном. Їхній внесок в історію хокейних клубів, честь яких вони захищали, надихнув на подальші звершення мільйони людей у Канаді та США. І кожному з них вдалося зберегти у душі шматочок далекої, але рідної серцю України», - розповів режисер Володимир Мула.

Зйомки документальної стрічки проходили у чотирьох країнах – США, Канаді, Білорусі та Україні. Виробництвом проєкту займалася компанія TeleProstir Studio.

Нагадаємо, про те, що режисер документального сиквелу «Американська мрія» Володимир Мула готує до виходу новий фільм про зірок NHL, стало відомо у жовтні 2018 року. Трейлер стрічки було презентовано у травні 2020 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY