detector.media
08.10.2020 11:16
Канал «Україна» повідомив, що має прокатне посвідчення на серіал «Жінки в коханні»
Канал «Україна» повідомив, що має прокатне посвідчення на серіал «Жінки в коханні»
Канал звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

Телеканал «Україна» повідомив, що має чинне прокатне посвідчення на російський серіал «Жінки в коханні», тому його трансляція не порушує українського законодавство. Про це 8 жовтня канал повідомив у відповідь на звинувачення групи «1+1 медіа».

«Україна» нагадала, що «1+1» у 2020 році транслював російський серіал «Кухня». Через це в липні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу.

Конфлікт між медіагрупами почався після того, як холдинг «Медіа Група Україна звинуватив «1+1 медіа» в підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад».

«Зрозуміло, що замість предметної відповіді щодо підробки телеканалом "1+1" формату "The Masked Singer" у програмі "Маскарад", група "1+1 медіа" йде маніпулятивним шляхом розмивання та замилювання теми, а щодо власної противоправної поведінки зайняла лицемірну, болісно відому всій Україні позицію "іхнтамнєт"», – сказали на каналі та додали, що їх тривожить «прозорий натяк ["1+1 медіа"] на готовність нехтувати нормами міжнародного права у ситуації з неправомірним використанням всіх ключових форматних елементів "The Masked Singer"».

Як писав ДМ, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні».

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight.

Компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, вважає, що шоу «Маскарад», яке зробив канал «1+1», набагато ближче до формату The Masked Singer, ніж до формату Mysteries in the Spotlight. Fremantle звернеться до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» планує виробляти проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, Тоні Стерн, виконавчий віцепрезидент із комерційних і бізнес-питань компанії Fremantle, надіслав телеканалу «1+1» звернення, де застеріг від можливої підробки формату. «1+1» відповів, що готує шоу за іншим форматом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY