detector.media
08.10.2020 10:29
Ексканцлер Німеччини вирішив подати до суду на Bild через інтерв’ю з Навальним
Ексканцлер Німеччини вирішив подати до суду на Bild через інтерв’ю з Навальним
Таблоїд опублікував 7 жовтня інтерв’ю з політиком під названою «Шредер – хлопчик на побігеньках у Путіна, який захищає вбивць».

Колишній канцлер Німеччини, нині голова Ради директорів компанії «Роснєфть» Ґергард Шредер повідомив про намір подати до суду позов проти газети Bild через інтерв’ю з російським опозиційним політиком та блогером Олексієм Навальним. Про це повідомила російська редакція DW.

В інтерв’ю від 7 жовтня «Шредер – хлопчик на побігеньках у Путіна, який захищає вбивць», російський політик сказав, що колишній канцлер Німеччини отримує від президента РФ «таємні платежі». Пан Навальний додав, що доказів у нього немає: «У мене немає документа, на якому чорним по білому написано: ось, пан Шредер, ваш портфель, набитий грошима. Але я не маю жодних сумнівів, що Шредер отримує таємні платежі».

Ґергард Шредер назвав ці заяви «свідомо помилковими». Проти газети Bild він вирішив позиватися, бо редакція розповсюдила ці «звинувачення», не взявши в нього коментар.

Ґергард Шредер обіймав посаду федерального канцлера Німеччини з 1998 до 2005 року. На початку 2000-х років був одним з ініціаторів будівництва першої гілки газопроводу «Північний потік». З 2017 року Шредер очолює раду директорів корпорації «Роснєфть».

Нагадаємо, 20 серпня 2020 року російському опозиційному політику та блогеру Олексію Навальному стало погано в літаку, який летів з Сибіру до Москви. Його госпіталізували до лікарні в Омську, а за два дні доправили до Берліна. Німецькі, французькі та шведські лабораторії, експерти Організації із заборони хімічної зброї повідомили, що політика отруїли. Німецькі експерти виявили в його організмі сліди нервово-паралітичної речовини групи «Новичок».

Фото: DW

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY