detector.media
07.10.2020 15:40
«Чисте небо» подаватиме інформацію про піратські сайти на міжнародну платформу
«Чисте небо» подаватиме інформацію про піратські сайти на міжнародну платформу
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України та Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) підписали меморандум про співпрацю.

За його умовами,  українські правовласники зможуть подавати інформацію про сайти, що порушують авторські права, на всесвітню онлайн-платформу WIPO ALERT Database, і таким чином підвищити якість захисту легального контенту.

Рекомендувати ресурси для включення у список WIPO ALERT Database буде «Чисте небо», яке вже має інформаційний ресурс — blacklists.org.ua, який є аналогом сервісу ВОІВ. Про  це повідомляє пресслужба громадської спілки «Чисте небо».

Меморандум сторони підписали у Женеві під час засідань Асамблей держав-членів ВОІВ, де заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Олександр Романишин зустрівся з генеральним директором ВОІВ Френсісом Гаррі. На зустрічі обговорили сприяння в питаннях захисту інтелектуальної власності, реалізацію спільних ініціатив, передбачених у двосторонній програмі співпраці на 2020-2021 рр., а саме роботу Національного навчального центру, поліпшення системи альтернативного вирішення спорів тощо.

Реалізація Меморандуму з ВОІВ також дозволить ввести в Україні механізм блокування отримання незаконних доходів піратськими сайтами, дотримуючись принципу «follow the money».

В'ячеслав Мієнко, керівник антипіратської Ініціативи «Чисте небо», запевнив, що його організація  готова допомагати міністерству в реалізації умов меморандуму: «Впевнені, що міжнародний статус такого списку (нелегальних сайтів – ДМ) створить додаткову мотивацію для рекламного ринку контролювати розміщення реклами».

Нагадаємо, учасники антипіратської ініціативи «Чисте небо» мають намір ініціювати зміни в закон «Про рекламу» для введення заборони на розміщення реклами на ресурсах з нелегальним контентом.

Фото: «Чисте небо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY