detector.media
04.10.2020 15:39
У Білорусі затримали головну редакторку та двох журналістів видання «Сильні новини»
У Білорусі затримали головну редакторку та двох журналістів видання «Сильні новини»
Журналісти залишаються під вартою до суду.

У білоруському Гомелі 3 жовтня затримали головну редакторку «Сильних новин» Анну Якштас та її чоловіка Дениса, який працює кореспондентом видання. Про це повідомляється на сайті «Сильних Новин».

У будинку затриманих відбувся обшук, силовики забрали всю техніку, а журналістів відвезли до відділу міліції. Вдома у них залишилися неповнолітні діти.

Анну і Дениса Якштас звинувачують за адміністративною статтею, водночас міліція не повідомляє, за якою саме. Журналісти залишаються під вартою до суду.

Крім того, 4 жовтня була затримана журналістка «Сильних новин» Надія Пужинська. Разом із Батьком Дениса Якштаса вона пішла до ізолятору тимчасового тримання, щоб залишити передачу затриманим. Її там затримали у зв'язку з веденням адміністративного процесу за статтею 23.34 (Порушення порядку організації або проведення масових заходів).

У редакції видання зазначають, що Пужинська останній місяць хворіла: перебувала спочатку в лікарні, а потім вдома. Тож у масових заходах вона не брала участі. За яким епізодом її звинувачують - не повідомляється.

Раніше білоруське видання Tut.by позбавили статусу ЗМІ на три місяці.

Також журналістку Білоруської асоціації журналістів Олену Довнар арештували на 15 діб через «участь у несанкціонованих масових заходах» й «непокору вимогам міліції». 

Головному редактору опозиційного видання «Наша Ніва» Єгору Мартиновичу заборонили залишати Білорусь. Його підозрюють у кримінальній справі про наклеп. 

На фото: Анна Якштас / gomel.today

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY