detector.media
02.10.2020 17:22
У Росії журналістка Ірина Славіна підпалила себе під будівлею МВС. Вона померла
У Росії журналістка Ірина Славіна підпалила себе під будівлею МВС. Вона померла
У своїй смерті вона раніше звинуватила Росію.

У Нижньому Новгороді головна редакторка російського видання Koza Press Ірина Славіна 2 жовтня підпалила себе біля будівлі Управління Міністерства внутрішніх справ в Нижегородській області. Вона померла на місці. Про це повідомило видання Baza.

У МВС підтвердили факт самоспалення жінки біля будівлі відомства, проте особу не уточнили.

Раніше пані Славіна написала на своїй сторінці в Facebook: «У моїй смерті прошу винити Російську Федерацію».

Напередодні до неї приходили з обшуком у кримінальній справі щодо підприємця Михайла Іоселевіча. Його звинувачують у «формуванні на території РФ небажаної організації», а саме: проведенні лекцій активістів руху «Открытая Россия» (представники цього руху стверджують, що не мають стосунку до однойменних британських структур, включених у Росії в список небажаних).  У Ірини Славіної 1 жовтня вилучили електронні пристрої, особисті речі, документи, блокноти із записами тощо.

Як пише «Радио Свобода», у березні 2019 року суд в Нижньому Новгороді оштрафував Ірину Славіну на суму еквівалентну 7000 гривень, визнавши її винною в організації неузгодженої ходи пам'яті Бориса Нємцова. Влітку 2019 року її визнали винною «в участі в діяльності небажаної організації» за репости власних новин про лекції руху «Открытая Россия». Тоді суд оштрафував її на еквівалент 1800 гривень. У жовтні 2019 року Ірину Славіну оштрафували вже на 25 тисяч гривень за «неповагу до влади і суспільства» - після того, як вона жартома запропонувала перейменувати місто Шахунья.

Фото: Baza

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY