detector.media
30.09.2020 18:02
Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації
Верховна Рада ухвалила закон про електронні комунікації
Документ уточнює термінологію щодо електронних комунікацій, а також впроваджує принципи прозорості, відсутності дискримінації та технологічної нейтральності.

Верховна Рада України 30 вересня прийняла в другому читанні та в цілому закон «Про електронні комунікації» (законопроєкт № 3014), який встановлює повноваження держави в управлінні діяльністю в сфері електронних комунікацій. Законопроєкт «Про електронні комунікації» підтримали 260 народних депутатів. Про це повідомила пресслужба парламенту.

Зокрема, документ уточнює термінологію щодо електронних комунікацій, а також впроваджує принципи прозорості, відсутності дискримінації та технологічної нейтральності.

«Закон встановлює правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру, визначає повноваження держави щодо управління та регулювання зазначеної діяльності, а також права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами», – йдеться в повідомленні.

Законопроєкт пропонує:

«Законом також визначено особливості припинення діяльності постачальників електронних комунікаційних послуг; встановлена відповідальність за порушення законодавства про електронні комунікації; уточнено термінологію у сфері електронних комунікацій з урахуванням законодавства ЄС», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у чернві 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №3014 «Про електронні комунікації», який має регулювати відносини на ринку між державою, постачальниками послуг та тими, хто цими послугами користується. Детальніше читайте тут

Фото: Європейська правда 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY