detector.media
30.09.2020 13:02
КЖЕ дала роз’яснення щодо поведінки журналістів під час інтерв’ю з людьми, які пережили травму
КЖЕ дала роз’яснення щодо поведінки журналістів під час інтерв’ю з людьми, які пережили травму
Комісія надала роз’яснення після авіакатастрофи військового літака Ан-26 у Харківській області.

Комісія журналістської етики пояснила правила поведінки журналістів під час проведення інтерв’ю з людьми, які пережили травму. Про це КЖЕ повідомила 29 вересня.

Комісія надала роз’яснення після авіакатастрофи військового літака Ан-26 у Харківській області. «Ця трагічна подія стала топ-новиною в більшості українських ЗМІ. Проте не завжди, висвітлюючи цю трагедію, журналісти поводились етично і професійно», – сказали в КЖЕ та як приклад навели сюжет 24 каналу «Двигуни відмовляли неодноразово, – мати загиблого під Харковом пілота».

Комісія журналістської етики радить журналістам та редакціям при висвітленні трагічних подій:

Клінічний психолог Кевін Бекер радить журналістам пам’ятати, що після трагедій люди потребують: безпеки, передбачуваності та контролю. Саме тому журналісти мають:

ВВС у Редакційних настановах пише, що варто просити про інтерв’ю в постраждалих та їх родичів, але не рекомендує своїм журналістам:

«Журналісти мають пам’ятати, що некоректно представлений контент про травматичні події (з акцентом на шокуючи сцени чи почуття, показ мертвих людей, чи тих, хто помирає), може призвести до психологічної травми у споживача такого контенту. Особливо це стосується дітей», – йдеться в повідомленні.

Спілкуючись із людьми, які пережили травму, не варто:

Нагадаємо, ввечері 25 вересня біля аеродрому Чугуєва в Харківській області зазнав аварії військовий літак АН-26. На його борту здійснювали навчальний політ 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та семеро офіцерів.

Спочатку врятуватися вдалося двом чоловікам, проте один із них згодом помер від опіків у лікарні. Інший перебуває у стані середньої важкості.

У Міноборони заявляють, що за кермом літака був досвідчений пілот, який міг посадити літак навіть із одним несправним двигуном. Причиною аварії попередньо вважають те, що літак зачепив крилом землю.

Президент оголосив 26 вересня днем жалоби

Фото: КЖЕ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY