detector.media
29.09.2020 18:11
Прихильників заборони російських артистів і фільмів в Україні побільшало – дослідження
Прихильників заборони російських артистів і фільмів в Україні побільшало – дослідження
За останні півтора року помітно зросла частка громадян, які схвалюють політику обмеження російського культурного впливу, а число противників такої заборони зменшилося.

Такими є результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного на замовлення ГО «Детектор медіа» фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова. Результати дослідження презентували 29 вересня аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Петро Бурковський і директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко.

Якщо у 2018-2019 роках (дані дослідження КМІСу для «Детектора медіа») проти заборони «окремих артистів і російських фільмів в Україні» виступала більшість українців, то в серпні 2020 таку заборону назвали помилкою та обмеженням прав громадян лише 43%, тоді як визнали необхідність такого рішення 36%. При цьому зросла частка невизначених.

Отже, з моменту президентських виборів частина противників обмеження російського культурного впливу перейшла до табору прихильників такої політики, вважають дослідники.

Найбільші зміни в настроях сталися в західних, південних та східних областях. Саме за рахунок цих регіонів зросла частка громадян, які визнають заборону російських артистів та фільмів необхідним кроком для захисту держави.

Повні результати дослідження читайте тут.

Дослідження проведене на замовлення ГО «Детектор Медіа» Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно із соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2022 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Фото: Руслан Новосьол

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY