detector.media
29.09.2020 11:45
Дмитро Реплянчук та Анна Миронюк увійшли в шорт-лист премії Thomson Foundation
Дмитро Реплянчук та Анна Миронюк увійшли в шорт-лист премії Thomson Foundation
Ім’я переможця оголосять у листопаді.

Фундація Thomson оголосила шорт-лист Thomson Foundation Young Journalist Award, до якого увійшли 12 журналістів. Серед них двоє українців – журналіст «Слідства.Інфо» Дмитро Реплянчук та журналістка Kyiv Post Анна Миронюк. Про це премія повідомила 28 вересня, у Всесвітній день новин.

Дмитра Реплянчука номінувала на премію після розслідування про ботоферму в Києві, а Анну Миронюк – про тютюнову компанію Філіп Морріс Інтернешнл (PMI).

Цього року журі фундації обирало 12 номінантів серед 200 заявок з 55 країн. «Цьогорічний шорт-лист премії Young Journalist підкреслив силу журналістики, яка рятує життя, вибудовує довіру та спричиняє зміни завдяки різноманітним сюжетам», – йдеться в повідомленні.

Шорт-лист Thomson Foundation Young Journalist Award:

  1. Дмитро Реплянчук, Україна.
  2. Анна Миронюк, Україна.
  3. Алаа Нассар, Сирія.
  4. Рафаель Соарес, Бразилія.
  5. Ахмад Аль-Базз, Палестина.
  6. Еман Мунір, Єгипет.
  7. Капіл Каджал, Індія.
  8. Тімоті Отієно, Кенія.
  9. Ібрагім Адеємі, Нігерія.
  10. Мартін Камачо, Перу.
  11. Кабір Адеджумо, Нігерія.
  12. Тайво Адебайо, Нігерія.

Трьох фіналістів Thomson Foundation Young Journalist Award визначається вже в жовтні, а ім’я переможця оголосять у листопаді.

Нагадаємо, у 2017 році головну нагороду Thomson Foundation Young Journalist Award виборола українська журналістка Мар'яна Мотрунич. У 2018 році журналістка програми «Схеми: корупція в деталях» Валерія Єгошина увійшла в список 12 претендентів на премію

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY