detector.media
28.09.2020 14:12
Французько-німецький канал ARTE показав карту з «російським» Кримом
Французько-німецький канал ARTE показав карту з «російським» Кримом
Інфографіку показали у випуску про геополітичну ситуацію навколо Чорного й Азовського морів, а також щодо окупованого Росією Криму.

Французько-німецький канал ARTE на інфографіці про міжнародно-правову ситуацію щодо Криму позначив окупований український півострів як частину РФ. Про це повідомив «Укрінформ».

Інфографіку показали в щотижневому випуску Le Dessous des cartes («З відкритими картами») телеканалу ARTE, присвяченому геополітичній ситуації навколо Чорного й Азовського морів, а також щодо окупованого Росією Криму.

У програмі ведуча розповіла, що РФ окупувала Крим у 2014 році, зазначаючи, що це був «російськомовний регіон України».

Водночас інфографіки з півостровом канал показав тричі: на першій – карта України оприлюднена без Криму; на другій – півострів заштрихували як спірну територію, на третій – Крим виділений червоним як військова база РФ.

ARTE розповів про окупацію Криму Росією та про міжнародні санкції проти Москви; але не сказав, що Євросоюз не визнає цю окупацію, а півострів залишається невід’ємною частиною території України.

Реакції від посольств України в Німеччині та Франції наразі немає.

Нагадаємо, британська корпорація суспільного мовлення BBC 26 вересня опублікувала карту України без окупованого Криму, але пізніше видання вибачилося та прибрало цю мапу.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY