detector.media
28.09.2020 11:19
29 вересня — презентація ініціативи з економічного розвитку прифронтових територій «На лінії зіткнення»: покинути неможливо розвивати

У заході візьмуть участь об’єднана спільнота міст «На лінії зіткнення», представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та профільного Комітету Верховної Ради України. 

Коаліція прифронтових громад «На лінії зіткнення» — перший громадський проєкт, що об’єднав представників місцевих громад, локальних підприємців та органи влади прифронтових міст у єдину неформальну спільноту. Її мета — вирішити проблему «застою» міст і селищ на лінії зіткнення та запропонувати шляхи економічного розвитку прифронтових територій.

У фокусі — питання ефективного використання ресурсів громад, пошук стимулів для розвитку бізнесу, розвиток інфраструктури та сфери соціальних послуг. Автори проєкту зазначають, що їхня мета — стати своєрідним перемикачем від безпорадної пасивності до укріплення позицій України в прифронтовій зоні.

Лінія зіткнення на сході України, за даними ООН, сягає довжини 427 км. Вздовж неї розташовані 155 населених пунктів, в яких проживає близько 400 тисяч людей. 

«У ЗМІ та в українців на загальнонаціональному рівні сформувалося стереотипне уявлення, що це «сіра зона» і тут не живуть люди, що тут лунають обстріли і падають міни. Але це не так. Вже 6 років тут живуть люди і ці міста починають просто занепадати. Ми тут, ми такі самі українці, як і інші, тому хочемо кращих умов життя: будувати нові дороги, дитячі садочки та майданчики, хочемо забезпечити комфорт, створювати бізнес, залучати інвестиції», — зазначив Андрій Грудкін, керівник проєкту «На лінії зіткнення».  

Презентації передуватиме пресконференція. На неї запросили представників Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Коаліція «На лінії зіткнення» запропонує їм своє бачення, як зняти з «паузи» розвиток прифронтових громад. 

Учасники прес-конференції:

Пресконференція відбудеться 29 вересня о 16:30 за адресою: м Київ, Український кризовий медіа-центр, Український дім, вул. Хрещатик, 2

Обов’язкова попередня акредитація журналістів на прес-конференцію за посиланням.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY