detector.media
27.09.2020 17:22
Кирило Тимошенко в грудні 2019-го обіцяв відібрати ліцензії в «каналів Медведчука» – Соколова
Кирило Тимошенко в грудні 2019-го обіцяв відібрати ліцензії в «каналів Медведчука» – Соколова
Цього так і не сталося.

В Офісі президента України ще в грудні 2019 року обіцяли відібрати ліцензії у так званих каналів Віктора Медведчука – ZIK, «112 Україна», NewsOne. Про це журналістка Яніна Соколова розповіла в інтерв'ю НВ.

«Десь у грудні 2019 року я спілкувалася із заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком, який донедавна керував медійною стратегією "Слуги народу". І він мені сказав: "Яніно, зачекай, ми введемо норми, які відберуть ліцензії в цих брехунів, маніпуляторів і російських посіпак в Україні". Цього так і не сталося», – зазначила вона.

Наприкінці серпня 2019-го президент Володимир Зеленський заявив, що знає, звідки у Віктора Медведчука гроші на фінансування партії та телеканалів. Тоді він обіцяв «гучну історію з поганим закінченням»

Також нардеп Микита Потураєв розповідав, що у команди президента є напрацювання рішень щодо каналів Медведчука.

Нагадаємо, близький соратник українського політика, одного з лідерів партії «Опозиційна платформа - За життя» і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука – Тарас Козак – 5 жовтня 2018 року став власником телеканалу NewsOne. 14 грудня 2018 року він став кінцевим бенефіціаром ще й каналу «112 Україна». Згідно з поданою ним декларацією, він заплатив за «112 Україна» і NewsOne близько $ 4 млн.

14 червня 2019-го стало відомо, що Тарас Козак став новим власником каналу ZIK. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали – «112 Україна», NewsOne і ZIK – у медіахолдинг «Новини», який очолив Олексій Семенов (колишній керівник телеканалів «112 Україна», NewsOne і Прямого каналу). Через зміну власника низка топменеджерів медіахолдингу ZIK заявили про звільнення.

У Верховній Раді було створено тимчасову слідчу комісію з розслідування зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу РФ. Проте її звіт парламент не підтримав.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY