detector.media
26.09.2020 12:30
Разумков не підтримує багато пунктів в законі про медіа і сьогодні б за нього не проголосував
Разумков не підтримує багато пунктів в законі про медіа і сьогодні б за нього не проголосував
Верховна Рада України планує повторно розглянути в першому читанні законопроєкт про медіа на пленарному тижні, що триватиме з 29 вересня до 2 жовтня.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сказав, що не підтримує багато пунктів в законі про медіа. Про це він повідомив в ефірі програми «Хард з Влащенко» на каналі «Україна 24».

«Навколо нього, звісно, багато дискусій, і я бачив позиції різних представників… Насправді такого єднання навколо законопроєктів з боку медіаспільноти я не пам’ятаю давно. Хто як з народних депутатів ставиться до цього закону. Там, звісно, є і позитивні речі. Але по дуже великій кількості питань ми бачимо досить жорстку критику. Станом на сьогодні той законопроєкт, який пропонується, скажімо так - багато питань я в ньому не підтримую особисто», - сказав Дмитро Разумков.

Він додав, що не підтримав би цей законопроєкт у тому вигляді, яким він є зараз, якщо б голосування відбулося сьогодні.

Нагадаємо, 2 липня у Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Під час експертних дискусій про законопроєкт конкретні зауваження та побажання щодо регулювання онлайн-медіа та повноважень регулятора та органу співрегулювання висловили українські та міжнародні експерти. Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив медіарух «Медіа за усвідомлений вибір». Ухвалити законопроєкт у першому читанні закликали Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа, тоді як «Укртелемережа» та Асоціація правовласників і постачальників контенту запропонували його доопрацювати. Свої пропозиції до законопроєкту публічно надали «Детектор медіа» та Інститут масової інформації.

20 липня голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав, що законопроєкт «Про медіа» винесуть на розгляд парламенту ближче до осені або вже у вересні. Проте, на його думку, народні депутати не підтримують цей проєкт закону в першому читанні та в цілому.

4 вересня дві великі медіагрупи – «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» – випустили спільну заяву з критичною оцінкою окремих норм законопроєкту. Зокрема, їх непокоїть розширення повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запровадження нових санкцій. 10 вересня група «1+1 медіа» додала, що підтримує наміри народних депутатів уперше законодавчо відрегулювати сферу онлайн-медіа в Україні, але вбачає в законопроєкті «Про медіа» занадто широкі можливості для потенційних обмежень і блокувань з боку Нацради.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY