detector.media
25.09.2020 21:42
11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився в онлайн-форматі
11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився в онлайн-форматі
Організатори кінофестивалю планують і в наступні роки поєднувати онлайн та офлайн-формати. Цього року ОМКФ триватиме з 25 вересня по 3 жовтня.

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився 25 вересня в онлайн-форматі. Трансляція відбувалась на офіційних медіаресурсах ОМКФ.

Відкриття являло собою відеоролик із Олегом Панютою та Яніною Соколовою. Спочатку вони вийшли на сцену Оперного театру, проте виявилось, що він порожній - тож ведучі відправились на прогулянку Одесою, дорогою розповідаючи про кінофестиваль, журі та учасників конкурсу Європейських документальних фільмів, Міжнародного та Національного конкурсу,

Цьогорічний ОМКФ через пандемію коронавірусу відбуватиметься в онлайн-форматі під девізом «Пусти кіно додому». Глядачі, які придбають абонемент, зможуть подивитись понад 100 стрічок.

«Дійсно, рік дуже непростий, коли ми опинились розділені кордонами і не можемо зустрітись тут, в Одесі, відчути унікальну фестивальну атмосферу. Але саме в ці часи культура як ніколи рятує нас та об'єднує. Тому наша команда вирішила зробити Одеський кінофестиваль цього року онлайн. Щоб ви зустрілись із найкращими кіношедеврами, які ми відібрали спеціально для вас. ОМКФ є таким портом, який насправді привозить найкраще кіно зі всього світу до нашого глядача і показує найкраще українське кіно західному глядачу», - зазначила генпродюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич.

За її словами, 2 жовтня, якщо ситуація із поширенням коронавірусу не погіршиться, на Потьомкінських сходах покажуть фільм «Голем» режисера Пауля Вегенера. Показ відбудеться у супроводі одеського оркестру.

Шведський режисер Рой Андерссон, який цього року отримав від ОМКФ нагороду за внесок у розвиток кіномистецтва, також записав відеозвернення.

«Фантастично. Повстання в Одесі, про яке йдеться у стрічці "Броненосець "Потьомкін", - це історична подія. І для мене велика честь отримати цю нагороду в Одесі. Адже я великий фанат "Потьомкіна". Чого ще хотіти, коли вде маєш таку фантастичну нагороду? Я дуже вдячний. Я хочу віддати честь та подякувати фестивалю. Я сподіваюсь, що в майбутньому ми з вами десь зустрінемось. Хай там як, а в історії кіно точно зустрінемось. Дуже-дуже дякую», - сказав Рой Андерссон.

За словами президентки ОМКФ Вікторії Тігіпко, наразі кіно та фестиваль переживають унікальні часи, коли входять у дім до кожного.

«Сьогодні ОМКФ - це вже не просто фестиваль. Це платформа для інтеграції прогресивних сервісів світової креативної індустрії. А також ОМКФ сьогодні - це ком'юніті друзів та симпатиків розумного кіно формату арт-мейнстрім. Що нас об'єднує? Це особливий меседж ОМКФ - максимально якісний контент, який команда кінофестивалю кожного року відбирає для кожного з вас. І кіно сьогодні теж переживає уникальний період, найкращий за всі часи - воно входить у дім до кожного з нас. ОМКФ цього року стартує з digital - на унікальній платформі, яку ми створили в екстремально короткі строки. Надалі завдяки цій платформі ми будемо максимально розширювати ком'юніті друзів ОМКФ далеко за межі України», - розповіла вона.

За словами Вікторії Тігіпко, наступного року ОМКФ буде експериментувати та комбінувати різні формати: поєднувати онлайн-покази з офлайн в кінотеатрах Києва, Одеси, Харківа, Львова тощо. Також буде комбінація онлайн-церемонії відкриття із врученням нагород і закриттям офлайн. 

Про склад журі Міжнародної конкурсної програми ОМКФ - тут, Національної - тут, журі Конкурсу Європейських документальних фільмів - тут.

Повна конкурсна програма Одеського кінофестивалю - тут.

Також раніше було оголошено учасників трьох пітчингів: проєктів, що перебувають у стадії розробки, проєктів, що перебувають у стадії виробництва та проєктів серіалів.

Крім того, ОМКФ оновив сайт та представив новий дизайн фестивалю. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY