detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
25.09.2020 15:20
Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова
Партія влади опинилася в програшній позиції в медіапросторі – Наталія Лигачова
З одного боку, влада не має власних ЗМІ, а з іншого – веде непрофесійну та невчасну комунікацію.

Перед місцевими виборами партія влади «Слуга народу» опинилася в програшній позиції, оскільки влада не має власних ЗМІ, які б позитивно висвітлювали її діяльність. Про це сказала голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, презентуючи проміжні результати моніторингу «Детектора медіа» напередодні та на початку виборчої кампанії.

«Позиція влади в медіапросторі досить програшна, тому що влада не має власних ЗМІ, які б її висвітлювали тільки як білих і пухнастих. ЗМІ або висвітлюють позитивно лише діяльність президента, або висвітлюють негативно в цілому владу. До останнього докладають зусилля канали опозиції – «Європейської солідарності», які критикують владу з проукраїнської позиції, та ОПЗЖ, які критикують владу з проросійських позицій. Про саму партію “Слуга народу” або її кандидатів у новинах говорять мало або згадують у контексті скандалів», – розповіла Наталія Лигачова.

Наталія Лигачова

При цьому сама влада, за словами пані Лигачової, «веде непрофесійну та невчасну комунікацію, рідко бере ініціативу у свої руки та здебільшого виправдовується». Крім того, представники «Слуги народу» дуже слабкі в публічних дискусіях. Періодично «слуг» топлять їхні однопартійці, наприклад, орієнтовані на Ігоря Коломойського (Олександр Дубінський) або проросійські (Максим Бужанський, Євген Шевченко та інші).

Також пані Лигачова звернула увагу на те, що в телевізійних новинах практично немає піару прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, на відміну від попередніх президентських і парламентських виборів, коли в медіапросторі було дуже багато піару прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Експерт «Детектора медіа» Ярослав Зубченко додав, що «слуги народу» не мають можливості задавати свій порядок денний у телевізійних ефірах, також партія влади ніколи не становить більшості в студіях політичних токшоу. «Єдиний політик з влади, який отримує «теплі ванни» в токшоу, – це Володимир Зеленський», – констатував експерт.

Ярослав Зубченко

Детальніше про тенденції в інформаційному просторі на старті місцевої виборчої кампанії 2020 року читайте тут.

Фото: Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY