detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
25.09.2020 14:08
«Зеонбуд» подав документи на продовження ліцензії
«Зеонбуд» подав документи на продовження ліцензії
Цифровий провайдер-монополіст має одне не скасоване попередження регулятора.

«Зеонбуд» подав до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення документи на продовження ліцензій провайдера чотирьох загальнонаціональних мультиплексів цифрового ефірного телебачення. Про це «Детектору медіа» розказав член Нацради Олександр Ільяшенко.

«"Зеонбуд" як провайдер має не пізніше як за 60 днів до завершення строку ліцензії подати ці документи. У них ліцензія завершується 9 грудня. Вони в середині вересня подали всі документи», - розказав він.

Оскільки «Зеонбуд» не є мовником, то планова перевірка за місяць до завершення його діяльності не передбачена. Втім, Нацрада призначила позапланову перевірку компанії, однак поки не може її провести через те, що затверджений регулятором документ, який дає право в умовах карантину проводити безвиїздні перевірки, ще перебуває на реєстрації в Міністерстві юстиції України. Нагадаємо, регулятор призначив позапланову перевірку компанії у травні після невдалого тестування системи попередження населення про надзвичайні ситуації.

Після завершення дії ліцензії в «Зеонбуду» є дві можливості продовжити свою роботу: через подовження ліцензії або через отримання нової.

«У законі не прописана сама процедура продовження ліцензії провайдера програмної послуги. Але в деяких методиках і законах є згадування про продовження ліцензії провайдера. Тому, щоб прописати цю процедуру, регулятор виніс на громадське обговорення положення про порядок видачі та продовження ліцензії провайдера програмної послуги», - зазначив пан Ільяшенко. Зміни до Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги регулятор запропонував у червні, однак вони так і не були зареєстровані в Мін'юсті. 24 вересня Нацрада вирішила винести на громадське обговорення новий проєкт змін до цього Положення.

За словами пана Ільяшенка, раніше деякі провайдери продовжували ліцензію, а деякі воліли радше отримати нову. Однак із «Зеонбудом» ситуація неординарна, оскільки свою ліцензію він отримав на конкурсі.

Наразі компанія має одне не скасоване попередження за невиконання умов ліцензії щодо розкодування сигналу телеканалів, яке компанія отримала у 2014 році. Ще кілька попереджень, за словами Олександра Ільяшенка, «Зеонбуд» оскаржив у суді і виграв справи.

Нагадаємо, «Зеонбуд» отримав ліцензію у грудні 2010 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY