detector.media
23.09.2020 19:31
Офіс президента звинуватив ЗМІ у поширенні «очевидних фейків» із посиланням на анонімні джерела
Офіс президента звинуватив ЗМІ у поширенні «очевидних фейків» із посиланням на анонімні джерела
Раніше в ЗМІ з'явилась інформація, із посиланням на анонімне джерело, що олігарх Рінат Ахметов начебто фінансує Офіс президента та партію «Слуга народу» на понад 2 млн дол. щомісячно.

Офіс президента України опублікував «відповідь на запитання щодо "фактів" із публікацій, які мають очевидну фейкову основу». Її розміщено на офіційному сайті.

В ОПУ розповіли, що щодня отримують запити на офіційні коментарі «з питань, які засновані на очевидних фейкових повідомленнях», у тому числі від народних депутатів.

«Іноді в таких запитах прямо цитуються вкиди російських пропагандистів. Бачимо також і численні публікації у вітчизняних ЗМІ, у яких будь-яку фантазію можуть "підтвердити" виключно одним: посиланням на джерела, що не називаються», - вважають в ОПУ.

У заяві також зазначається, що сучасний інформаційний простір «легко корумпується задля поширення брехні й ворожої пропаганди», тому ще фейки та агітацію легше поширювати.

«Навіть не працюючи безпосередньо з російськими спецслужбами, деякі українські діячі де-факто відтворюють пропагандистську лінію Росії в Україні, поширюючи відповідні фейкові повідомлення. Наприклад, не є рідкістю в українському телеефірі виправдання російської агресії та окупації частини нашої території, які замасковують під користування беззаперечною свободою слова. Також усе частіше бачимо навіть у провідних ЗМІ України авторські матеріали, які за своїм характером більше нагадують цілковито вигадані «історії» з автоматичним приклеюванням відповідних образливих ярликів. Дуже багато бездоказових звинувачень. Доводиться констатувати, що в боротьбі за владу в Україні деякі опоненти чинного керівництва держави взяли на озброєння відомий пропагандистський прийом: будь-яка брехня від багаторазового повторення стає "правдою"», - додали в Офісі президента.

В ОПУ запропонували українським політикам принаймні «не привносити російські пропагандистські вкиди до офіційного документообігу в державі».

«Закликаємо також і деяких українських журналістів, які поширюють очевидно фейкову інформацію, посилаючись на "анонімні джерела" або, наприклад, на неназваних "крупних бізнесменів", завжди пам’ятати: будь-яке джерело, якщо це, звісно, реальне джерело, а не просто ваша фантазія, насамперед використовує вас для просування своїх вузьких і нерідко корупційних інтересів», - додано в заяві.

Нагадаємо, «Українська правда» випустила статтю, де з посиланням на джерело з числа крупних бізнесменів повідомлялося, що Рінат Ахметов начебто фінансує Офіс президента та партію «Слуга народу» на понад 2 млн дол. щомісячно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY