detector.media
23.09.2020 19:01
Мінкульт пропонує ввести санкції проти російських OTT-сервісів та інтернет-магазинів
Мінкульт пропонує ввести санкції проти російських OTT-сервісів та інтернет-магазинів
Зокрема, під санкції можуть потрапити онлайн-кінотеатр ivi.ru та інтернет-магазин Wildberries, який днями відкрився в України.

Міністерство культури та інформполітики України пропонує уряду вввести санкції проти російських OTT-сервісів та інтернет-магазинів. Про це сказав міністр Олександр Ткаченко на засідані уряду 23 вересня.

«Днями було оголошено про вихід на український ринок російського онлайн-сервісу Wildberries. У зв’язку з цим пропонується протокольне доручення до Кабінету міністрів розглянути можливість щодо застосування спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів до онлайн-сервісів, які пропагують, пропонують продукцію різного роду та контент російського виробництва в розрізі продуктів та російських серіалів, які заборонені законом, типу сервісів ivi.ru чи Wildberries.ru. Доручити МінТОТ та МКІП розробити відповідні пропозиції у встановленому законодавством порядку», — сказав Олександр Ткаченко.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль попросив внести це протокольне доручення в протокол засідання уряд, а віцепрем’єра — очолити цей процес і підготувати відповідно до законодавства пропозиції.

Нагадаємо, в травні 2020-го на посаді голови Комітету гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та його заступник Микита Потураєв обговорили із представниками міжнародних ОТТ-платформ та іноземних каналів норми законопроєкту «Про медіа», що регулюватимуть їхню діяльність на території України.

Народні депутати висловили намір розповсюдити українське регулювання на міжнародні ОТТ-платформи (себто Netflix, Ivi тощо) та платформи спільного доступу до інформації (себто Facebook, YouTube тощо). Депутати хотіли поставити їх у рівні умови з місцевими медіа, як нелінійними, так і лінійними. А крім того через законодавство змусити цих гравців сплачувати податки там, де вони заробляють доходи.

Однак від ідеї обов'язкової реєстрації в Україні іноземних сервісів та покарання за відсутність реєстрації у законопроекті «Про медіа» наразі відмовилися.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY