detector.media
19.09.2020 17:35
Із Дагестану через погрози виїхала головна редакторка видання, яке висвітлює становище жінок на Кавказі
Із Дагестану через погрози виїхала головна редакторка видання, яке висвітлює становище жінок на Кавказі
Видання пише про домашнє насильство, «вбивства честі», ранні шлюби. Головній редакторці невідомий чоловік пригрозив вбивством під час телефонної розмови.

Із Дагестану через погрози виїхала Світлана Анохіна - головна редакторка видання «Даптар», яке висвітлює становище жінок на Кавказі. Про це повідомляє видання «Кавказский узел».

За даними видання, Анохіна тимчасово покинула регіон із міркувань безпеки, тому що поліція відмовилася порушити кримінальну справу щодо погроз на її адресу.

22 липня головній редакторці «Даптара» зателефонував чоловік, який заявив, що отримав «вказівку розібратися з усіма феміністками». Анохіна запропонувала йому зустрітися, той у відповідь пригрозив їй убивством і повідомив, що його родич працює начальником райвідділу поліції у Махачкалі. Редакторка навіть встановила власника номера, але той заявив, що не причетний до дзвінка.

Світлана Анохіна передала запис телефонної розмови до МВС. За її заявою почали перевірку. Пресслужба МВС оприлюднило заяву, в якій говорилося, що погрози могли бути зроблені «в серцях», через незнання закону та нібито без реального наміру втілити їх у життя.

10 вересня стало відомо, що поліція відмовилася порушувати кримінальну справу «за недостатністю підстав».

Після 22 липня редакторка більше не отримувала нових загроз, але прийняла рішення виїхати з Дагестану. 

За словами адвокатів, навіть якщо на Анохіну буде скоєно замах чи напад, поліція не буде нести жодної відповідальності за те, що відмовилась порушити кримінальну справу щодо погроз.

Видання «Даптар», яким керує Світлана Анохіна, висвітлює негативні і позитивні сторони становища жінок на Північному Кавказі. Зокрема, пише про домашнє насильство, «вбивства честі», ранні шлюби. 

Нагадаємо, в Україні поліція розслідує погрози вбивством та перешкоджання журналістці Любові Величко.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY