detector.media
19.09.2020 15:08
Підозрюваному у нападі на Володимира Балуха обрали запобіжний захід
Підозрюваному у нападі на Володимира Балуха обрали запобіжний захід
Стан Балуха залишається стабільно важким.

Підозрюваного у нападі на колишнього політв'язня Володимира Балуха арештували на два місяці. Про це повідомила у Facebook прессекретарка столичної прокуратури Надія Максимець.

«У суботу, 19 вересня, за клопотанням прокурора Київської місцевої прокуратури №4 Дніпровський районий суд заарештував на 2 місяці підозрюваного у заподіянні тяжких травм Володимиру Балуху. Суд не визначав альтернативи триманню під вартою», - йдеться в повідомленні.

Підозрюваний - 32-річний мешканець Київщини, безробітний. За інформацією прокуратури, він повністю визнав свою вину, відмовився від адвоката. За словами затриманого, конфлікт із потерпілим відбувся на побутовому підґрунті. Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння).

Нагадаємо, політв’язня Володимира Балуха побили 8 вересня в столичному Гідропарку. Його у важкому стані забрали до лікарні. Пан Балух переніс операцію на голові, його перевели в реанімацію: у нього важка черепно-мозкова травма, зламані ключиця й рука.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Офіс президента України закликав Нацполіцію швидко розслідувати побиття Володимира Балуха та ретельно перевірити всі можливі версії нападу, включаючи політичну. Пан Балух братиме участь у місцевих виборах від партії «Європейська солідарність».

11 вересня колишній політв'язень Олег Сенцов сказав, що Володимир Балух у стані медикаментозного сну, не в комі.

14 вересня лікарі повідомили, що стан пана Балуха залишається стабільно важким

Правоохоронці розглядали чотири версії нападу на Балуха: нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

18 вересня стало відомо, що підозрюваного у нападі затримали

На фото: Володимир Балух / фотограф Назарій Мазилюк, «Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY