detector.media
18.09.2020 12:45
Соколова, Сенцов, Гуменюк та ще низка медійників стали лауреатами премії від Львівського BookForum
Соколова, Сенцов, Гуменюк та ще низка медійників стали лауреатами премії від Львівського BookForum
Книги Національного центру Олександра перемогли в номінаціях Non-fiction і візуальна книга.

Ведуча Яніна Соколова, режисер Олег Сенцов, засновниця «Лабораторії журналістики суспільного інтересу» Наталя Гуменюк, співвласник продакшн-компанії Ivory Films Ілларіон Павлюк, журналіст Роман Кабачій та засновниця ініціативи «Як не стати овочем» Оксана Мороз стали лауреатами премії Best Book Award 2020. Про це 17 вересня повідомив Львівський BookForum.

Яніна Соколова та Ольга Купріян перемогли в номінації «Сучасна українська проза» з книгою «Я, Ніна» (видавництво #Книголав, Київ).

Олег Сенцов став лауреатом в категорії «Війна на Донбасі, анексія Криму, переселенці» з «Хронікою одного голодування. 4 з половиною кроки» («Видавництво Старого Лева», Львів).

Роман Кабачій отримав спеціальну відзнаку Малого журі за книгу «Вигнані на степи. Депортація українців із Польщі на Південь України в 1944-1946 роках» (видавництво «Люта справа», Київ).

«Боротьба за правду. Як мій дядько переміг брехню» Оксани Мороз, «Загублений острів. Книга репортажів з окупованого Криму» Наталі Гуменюк та «Я бачу, вас цікавить пітьма» Ілларіона Павлюка отримали персональні відзнаки директорки Українського інституту книги Олександри Коваль.

Крім того, книги Національного центру Олександра Довженка «Антологія української кінокритики 1920-х у трьох томах» та «ВУФКУ. Lost&Found» перемогли в номінаціях Non-fiction і візуальна книга, відповідно.

Гран-прі отримала «Українська абетка. Малюнки Георгія Нарбута». Повний перелік лауреатів тут.

Нагадаємо, Львівський міжнародний BookForum відбувається 16-20 вересня, вперше захід проходить онлайн-форматі. Програму сформували 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. Серед цьогорічних учасників – автори з України,  20 іноземних гостей з 15 країн, лауреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків.

19 серпя Львівський BookForum скасував книжковий ярмарок «Форум видавців у Львові» у 2020 році, який мав відбутися онлайн.

Фото: BookForum 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY