detector.media
17.09.2020 10:31
«Донбас Медіа Форум» онлайн зібрав біля екранів більше 20 тисяч глядачів
«Донбас Медіа Форум» онлайн зібрав біля екранів більше 20 тисяч глядачів
Упродовж двох днів, 11-12 вересня, до перегляду всіх трансляцій шостого «Донбас Медіа Форуму» долучилось більше 20 тисяч людей.

Цього року форум уперше проходив онлайн. Усі записи трансляцій можна переглянути на сайті форуму: www.donbasmediaforum.net. Про це повідомляють організатори.

У програмі Форуму було 18 дискусій та воркшопів від українських та зарубіжних експертів із 14 країн світу: Великобританії, Грузії, Угорщини, Естонії, Франції, Чехії, Швеції, Польща, Нідерланди, Боснія, Хорватія, Австралія, Нікарагуа, Сальвадор. Усі заходи мали синхронний переклад українською, англійською та жестовою мовами. Усі дискусії проходили у форматі токшоу в студії hromadske.ua.

Ще один спеціальний захід відбувався онлайн з Краматорська — прес-дискусія з двома головами Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій.

За активну участь в онлайновому заході передбачені пам’ятні сувеніри, позмагатися за які можна до 30 вересня.

У 2020 році тема Форуму була визначена з огляду на світові тренди, які стосуються кожного: «Співпраця під час ізоляції». Дискусії були пов’язані з тематиками саморегуляції, законодавства про медіа, місцевих виборів і впливу COVID-19 на роботу редакцій.

“Коли я слухав ці дискусії протягом цих двох днів, то в моїй голові постійно було слово – сміливість. Адже на Форумі люди сміливо висловлювали свої думки, навіть контраверсійні, сидячи в кріслах один навпроти одного, не боячись, що вони отримають негативний або насильницький фідбек за це. Я вважаю, що це дійсно велике досягнення, що “Донбас Медіа Форум” - це безпечна територія для різних журналістів, з різними поглядами на те, що відбувається у нашій країні, якою має бути наша професія, як має рухатись наше комьюніті. Друге слово – це кооперація. Взаємна підтримка, навчання, обмін досвідом – ці речі насправді мають величезне значення у нашій роботі. Бо ніхто, окрім нас самих не підтримає нас, і ми є один у одного, що дуже важливо знати. І коли когось одного з нас б’ють – маємо ставати всі на його захист і підтримувати один одного. Безпека і цінності – ці слова проходили червоною лінією протягом багатьох дискусій протягом двох днів. Безпека – це і про безпечний контент для аудиторії, і про наше професійне життя, і про наше майбутнє, яке ми будуємо своїм контентом, що дозволяє розвиватися нашим аудиторіям і нашому професійному ком’юніті. А цінності всі описані в етичному кодексі. Раджу всім колегам звертатись до цього документу та повертатись до такого поняття як саморегуляція», – підсумував очільник оргкомітету Форуму, голова ГО «Донецький інститут інформації» Олексій Мацука.

Нагадаємо, що «Донбас Медіа Форум» започаткували журналісти з Донеччини та Луганщини в 2015 році як майданчик для обговорення важливих проблем, пов’язаними із журналістикою на Донбасі. Пізніше додався й навчальний компонент — на Форум з майстер-класами почали приїздити іноземні журналісти. Крім того, Форум був майданчиком для комунікації та налагодження співпраці між журналістами та редакціями. Поступово «Донбас Медіа Форум» перетворився на всеукраїнський форум для регіональних медіа.

З 2015 року форуми проходили в Києві, Маріуполі, Слов’янську та двічі в Харкові. У 2019 році п’ятий Форум став рекордним: за два дні було проведено майже 40 заходів, які відвідали більше 600 учасників з усієї країни та світу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY