detector.media
16.09.2020 21:03
У Мінську на 11 діб заарештували двох фотожурналістів. Їх затримали під час роботи у барі
У Мінську на 11 діб заарештували двох фотожурналістів. Їх затримали під час роботи у барі
Фотокореспонденти були затримані ввечері 13 вересня.

У Мінську на 11 діб арештували двох фотожурналістів - Влада Грідіна (Tut.by) та Олександра Васюковіча («Новы час»). Про це пише білоруський портал Tut.by.

13 вересня журналісти працювали у барі в Мінську, готували фотографії з акцій протесту, щоб відправити до редакцій. Їх затримали чоловіки у балаклавах.

Грідін був фотожурналістом «БелТА», поки 29 серпня влада не позбавила його і ще трьох білоруських журналістів акредитації. Останнім часом він співпрацює з порталом Tut.by. Він став переможцем і призером фотоконкурсу білоруської преси, його фотографії публікували світові агентства і ЗМІ.

Звинуваченню спочатку не вдалося довести, що Васюковіч та Грідін брали участь у несанкціонованому мітингу, наступного дня поліція представила суду повністю виправлені протоколи, з яких випливало, що фоторепортери «протестували» зовсім в іншому місці і в інший час.

Фрунзенський районний суд Мінська визнав журналістів винними у порушенні порядку організації і проведення масових заходів. Васюковіча і Грідіна арештували на 11 діб.

Раніше у Білорусі на 15 діб заарештували ексголову президентського пулу журналістів на ОНТ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY