detector.media
16.09.2020 17:15
Мінкульт вимагатиме в Apple і Google вилучити «ВКонтакте» з доступних завантажень в Україні
Мінкульт вимагатиме в Apple і Google вилучити «ВКонтакте» з доступних завантажень в Україні
У відомстві припустили, що місцеві вибори можуть стати об’єктом інформаційного впливу спецслужб РФ.

Міністерство культури та інформаційної політики України готує звернення до компаній Apple та Google з вимогою вилучити російський додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів. Про це відомство повідомило 16 вересня.

Міністерство каже, що разом з Радою національної безпеки та оборони України, Службою безпеки та іншими правоохоронними органами вживає заходів для блокування роботи соцмережі в Україні.

«Традиційні піки активності російських спецслужб припадають на важливі події в суспільно-політичному житті України. Зараз – це місцеві вибори, які цілком ймовірно можуть стати об’єктом інформаційного впливу за допомогою таких ресурсів, як "ВКонтакте". Усім нам варто пам’ятати, що інформаційне протистояння триває – в той час, коли "ВКонтакте" працює над своєю "присутністю" в Україні, відповідні українські структури постійно працюють, щоб запобігти цьому», – йдеться в повідомленні.

Як пиав ДМ, 12 вересня 2020 року соціальна мережа «ВКонтакте» на своїй офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому ВК тепер можна користуватися «без обмежень».

14 вересня міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко сказав, що Мінкульт планує протидіяти безперешкодному доступу до забороненої російської соцмережі «Вконтакте» в Україні.  

15 вересня РНБО повідомило, що відновлення роботи соцмережі на території України може сприяти збору персональних даних українців спецслужбами РФ, а також спрямоване на поширення дезінформації з метою маніпулювання громадською думкою.

Фото: Міністерство культури та інформаційної політики

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY