detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
16.09.2020 15:00
Більше інтерактивності та змішаних жанрів – тренди неігрових форматів з Kyiv Media Week
Більше інтерактивності та змішаних жанрів – тренди неігрових форматів з Kyiv Media Week
Не лише лінійне телебачення, а й стримінгові платформи потребують нових неігрових (unscripted) форматів – зокрема, талантшоу та ігрових шоу.

Про «золоту еру» неігрових форматів на Kyiv Media Week розповіла Наталі Вог (Nathalie Wogue), міжнародна консультантка телевізійних мереж, студій і незалежних продюсерів, у минулому топменеджерка компаній Fremantle France, IMG Entertainment та Endemol France.

Вона звернула увагу на запуск неігрових форматів стримінговими платформами, а не лише телемережами. Наприклад, Netflix запустив чимало реаліті та ігрових шоу («Кохання сліпе», «Випробування спокусою») й досить успішно, і тепер потребує нових талантшоу та ігрових шоу. За словами пані Вог, стримінгові платформи мають більшу свободу, ніж телемережі, вони можуть запустити одразу 50 форматів, подивитися, чи вони спрацюють, і швидко відмовитися від неуспішних.

Вона виділила кілька трендів у розвитку неігрових форматів:

За спостереженнями пані Вог, на ринку все ще залишається попит на великі студійні пісенні шоу – вони актуальні для всіх телеканалів і платформ. При цьому виробництво прямоефірних шоу вже не таке дороге, як раніше, відзначила експертка. Вона згадала про те, що запуск південнокорейського шоу «Співак у масці» приніс успіх і розробнику формату, й американській телемережі Fox, яка його придбала та створила свою адаптацію. Нагадаємо, що в Україні це шоу цієї осені адаптує телеканал «Україна» під назвою «Маска».

Нині Наталі Вог працює в США. За її словами, американський ринок відкритий для нових ідей, продюсери шукають формати по всьому світу, а не лише розробляють оригінальні. На запитання, яка країна зараз найбільш творча в постачанні нових ідей, пані Вог сказала, що креативність розвивається в усьому світі. Вона окремо виділила Азію, зокрема Південну Корею. Також згадала про появу оригінальних форматів у Франції та Східній Європі (у тому числі в Росії та Україні).

Нагадаємо, також на Kyiv Media Week огляд трендів форматів у світі представили аналітики компанії The Wit: зокрема, медичні та апокаліптичні серіали, драми про пошуки ідентичності, шоу про самоізоляцію та співаків.

На фото: шоу Netflix «Кохання сліпе»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY