detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
14.09.2020 12:00
Україна може надати світові вигідну маркетингову пропозицію креативної індустрії – учасники Kyiv Media Week
Україна може надати світові вигідну маркетингову пропозицію креативної індустрії – учасники Kyiv Media Week
Держава та індустрія мають стати партнерами, і тоді вони зможуть надати світові вигідну маркетингову пропозицію креативної індустрії.

Про це говорили учасники дискусії «Сила креативу. Як побудувати стійку екосистему аудіовізуального бізнесу в Україні» 14 вересня на відкритті цьогорічного Kyiv Media Week.

Попри те, що через пандемію світ переживає кризу невизначеності, Україна в цих умовах може мати нові можливості для розвитку індустрії.

«Життя у складних умовах невизначеності є перевагою нашої країни та нашої групи. Ми доволі довго живемо у проблемному середовищі. Але поєднання факторів боротьби робить нас сильнішими. Цю кризу ми розглядаємо, як можливість», – каже Вікторія Ярмощук, CEO Film.ua.

За її словами, держава та індустрія мають усвідомити, що вони партнери. Адже держава не є донором для індустрії, а індустрія є чимось відмінним від держави. Їхня мета, на думку експертки, спільна.

«Ми можемо надати вигідну маркетингову пропозицію для світу», – переконаний міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. Роль міністерства він бачить у тому, щоб стати центром ухвалення стратегічних рішень. А реалізувати цю ідею можна через контент. «Мені б хотілося, щоб у цьому контенті, крім усіх трагедій, які переживало українське суспільство, з’явились також і перемоги. Нам є чим пишатись. Багато історій, які відбувалися, зможуть надихати людей і сприяти порозумінню», – додав він.

Незабаром Міністерство культури та інформаційної політики планує ініціювати зміни до закону «Про культуру» щодо державно-приватного партнерства, також на часі ухвалення законопроєкту про зменшення ПДВ на низку культурних послуг.

«Контент – це універсальна мова, яку розуміють усі. Ми ретельно думаємо про те, що ми виробляємо в нашій компанії. Тому що ми розуміємо, який вплив це матиме на думки людей. Зараз надважливо виробляти саме той контент, який допоможе людям справлятися з тим, із чим вони стикнулися зараз», – зазначила Вікторія Ярмощук.

А директор холдингу «Медіа Група Україна» Євген Бондаренко додав, що його медіагрупа готова підтримувати та реалізувати через свій контент усі ті смисли, які будуть сформовані профільним міністерством і стануть векторами гуманітарної політики країни: «Це накладає додаткові обов’язки як на рівні журналістів, так і всіх креативних співробітників».

Нагадаємо, цього року десятий форум Kyiv Media Week проходить в онлайн форматі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY