detector.media
14.09.2020 10:50
Лукашенко викликав «інформпідкріплення»: Список пропагандистів РФ, які працюють у Білорусі
Лукашенко викликав «інформпідкріплення»: Список пропагандистів РФ, які працюють у Білорусі
Вони «відпрацьовують кремлівську повістку».

Президент Олександр Лукашенко запросив російських пропагандистів висвітлювати протести в Білорусі, на його пропозицію пристало щонайменше 10 редакторів та кореспондентів. Про це повідомив телеграм-канал Nexta, який опублікував список відповідальних «за російські інформаційні атаки на Білорусь» пропагандистів. 

«Коли справи стали зовсім кепські, Лукашенко не знайшов нічого кращого, ніж просто викликати "інформаційне підкріплення" з Росії. У тому числі – дати інтерв'ю пропагандистам, які роками поливали його брудом з головних екранів східної сусідки. Ясно, що вибілювати лукашистів бажанням вони абсолютно не горять. А ось відпрацьовувати кремлівську повістку й замилювати росіянам та всьому світу очі про "бульбандерівців" і "єдиного рятівника РФ" – завдання №1», – йдеться в повідомленні.

Список:

  1. Маргарита Симоньян – головна редакторка російського державного пропагандистського телеканалу RT, міжнародної інформаційної агенції «Россия сегодня» та інформаційного агентства Sputnik.
  2. Іван Колесніков – працює в газеті «Коммерсантъ».
  3. Андрій Качура – керівник інформаційного агентства та радіо Sputnik Білорусь.
  4. Костянтин Придибайло – кореспондент RT у Білорусі.
  5. Ігор Жданов – кореспондент RT у Білорусі.
  6. Андрій Благодиренко – заступник голови міжнародної інформаційної агенції «Россия сегодня», до складу якої входять колишні «РИА Новости», радіостанція «Эхо Москвы» і агенція Sputnik News.
  7. Георгій Бабаян.
  8. Костянтин Яровенко – продюсер пропагандистського телеканалу «НТВ».
  9. Ірада Зейналова – ведуча програми «Підсумки тижня» на «НТВ», авторка фейкового сюжету про «розіп'ятого хлопчика».
  10. Едуард Саркісов – заступник директора Safmar Group JSC, відповідальний за фінансування роботи російських пропагандистів в Білорусі.

Нагадаємо, 19 серпня білоруська служба «Радіо Свобода» повідомила, що працівників Національної державної телерадіокомпанії Білорусі (Белтелерадіокомпанії), які підтримують протестувальників та вийшли на страйк, замінюють фрілансерами, колишніми та нинішніми працівниками російського пропагандистського каналу Russia Today. Водночас до будівлі Белтелерадіокомпанії не пускають працівників Національної державної телерадіокомпанії Білорусі, які виходили на страйк. Головна редакторка RT (Russia Today) Маргарита Симоньян заявила, що в Мінську її журналістів нібито немає. За її словами, співробітники російського пропагандистського каналу готові допомогти, якщо їх «ввічливо попросять».

20 серпня міжнародна ініціатива експертів iSANS повідомила, що в Білорусі журналістів Белтелерадіокомпанії та ОНТ, які звільнилися або вийшли на страйк, замінюють працівниками МІА «Россия Сегодня» (RT, Sputnik, «РИА Новости»), які мають завдання встановити контроль над білоруськими державними ЗМІ. Крім того, за даними iSANS, удо Білорусі приїхали «високопоставлені куратори з Москви», які мають завдання «уніфікувати подачу інформації»; а також група осіб з Адміністрації президента РФ, які мають курувати «роботу по контролю та переструктуруванню соціального простору». 

Наступного дня чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що в Белтелерадіокомпанії почали працювати російські кореспонденти. Він попросив у РФ прислати дві-три групи репортерів після того, як білоруські журналісти почали масово звільнятися з державних ЗМІ та виходити на протести.

10 вересня російський державний пропагандистський телеканал RT повідомив, що 32 працівники каналу та відеоагентства Ruptly працюють зараз у Білорусі. Працівників російського агентства Sputnik телеканал не рахував. 

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY