detector.media
12.09.2020 18:20
У Мінську затримали журналістів «Белсат», які вели пряму трасляцію Маршу жінок
У Мінську затримали журналістів «Белсат», які вели пряму трасляцію Маршу жінок
Затримані журналісти «Белсату» були в жилетах із написами «Преса».

12 вересня у столиці Білорусі Мінську пройшов Марш жінок, під час якого затримали майже 30 активістів і журналістів.

Про це повідомляє сайт «Белсат».

Серед затриманих є журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса».

«Затриманих журналістів belsat.eu доставили в Жовтневий районний відділ внутрішніх справ. У них забирають камери і телефони, погрожують статтею 23.4 КоАП і арештом», – повідомили на сайті «Белсат».  

Видання «Весна» повідомляє про майже 30 затриманих в Мінську.

За даними «Радіо Свобода», під одним із мостів силовики затримали чотирьох жінок та когось із журналістів. 

За даними «Белсат», учасниці маршу під час акції прогнали на інший бік дороги журналістів російського каналу RT (Russia Today), які наразі працюють в тому числі і для Білоруського державного телебачення.

За підрахунками «Белсат», кількість учасників маршу налічувала майже 10 тис. осіб.

Марші жінок у Мінську влаштовують щосуботи. Вони присвячені незгоді із фальсифікаціями на виборах, проти насильства з боку сил безпеки і затримання мирних демонстрантів.

5 вересня у Мінську затримали трьох журналістів на Жіночому марші, серед них були і журналісти білоруськомовного телеканалу «Белсат».

4 вересня суд у Мінську на три доби заарештував шістьох журналістів. Їх затримали 1 вересня та звинуватили нібито в «порушенні порядку організації або проведення масових заходів».

Також 4 вересня в Мінську затримали блогера Павла Спіріна в рамках кримінальної справи, яку порушили за його фільм «Грань» про наркоторгівлю в Білорусі. Поки що блогера затримали на три доби.

Усі репресії проти журналістів у Білорусі фіксує «Білоруська асоціація журналістів» у таблиці, яка постійно оновлюється.

Фото: сайт «Белсат»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY