detector.media
10.09.2020 11:05
Черновецький хоче через суд змусити Кабмін надати російській статус державної
Черновецький хоче через суд змусити Кабмін надати російській статус державної
ОАСК ще вирішує, чи відкривати провадження в адміністративній справі.

Колишній мер Києва та політичний діяч Леонід Черновецький просить суд зобов’язати Кабінет Міністрів внести до Верховної Ради законопроєкт про надання російській мові статусу державної. Про це 9 вересня повідомив Окружний адміністративний суд Києва, який отримав позов від політика.

«Серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність уряду, яка, на думку позивача, полягає у невнесенні вищезгаданого законопроекту на розгляд парламенту. Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо також, що 16 липня 2019 року в Україні набув чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Детектор медіа» розвінчував найпопулярніші міфи про мовний закон та пояснював суть змін, які відбулись після його запровадження. Міфи та правду про «репресивність українського законодавства», «мовні патрулі», «штрафи» та «утиски російськомовних» - читайте тут.

11 жовтня 2019 року результати опитування Центру Разумкова показали, що 56% опитаних українців не підтримують ідею надати російській мові статусу другої державної задля досягнення миру на Донбасі. Цю ідею підтримують лише 29,5%.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY